Цената на мечтите


Цената на мечтите
Снимка: iStock/guliver

Някъде в края на Вселената имало малък магазин. Отдавна нямала табелка, тъй като преди години един ураган го отнесъл и собственикът решил да не слага нов, тъй като всички местни знаели, че там се продават желания.

Всеки можел да купи там почти всичко: големи яхти, мезонети, брак, шефски позиции, пари, деца, любима работа, любимо тяло, луксозни коли, сила, успех, диамантени пръстени и много други неща. Единствените две неща, които не били за продажба, били животът и смъртта: тези две стоки били държани от главния офис, който се намирал в друга галактика. 

Всеки посетител, който идвал в магазина, трябвало първо да познае цената на желаната от него стока. Имало също посетители, които никога не посещавали магазина - те просто стояли вкъщи и не правели нищо, за да осъществят мечтите си. 

Цените в магазина варирали значително. Например, за да получите работата на мечтите си, трябва да се откажете от стабилността и предвидимостта, които сте имали преди в живота си. Трябва да бъдете готови да планирате собственото си бъдете, да вярвате в собствената си сила и да позволите на себе си да правите това, което обичате, вместо това, което трябва. 

Цената на силата и авторитета била по-висока. Човек трябвало да се откаже от своите убеждения и да има по-високо мнение за себе си, да не го е грижа какво мислят другите за него. Те също така трябвало да дават рационални аргументи и да знаят кога да кажат "не" на другите.

Някои цени изглеждали наистина странно. Бракът струвал почти нищо, но щастливият брачен живот бил много скъп: пълна отговорност за собственото ви щастие, способност да се радвате на живота, да знаете своите желания, да цените това, което вече имате, да си позволите да бъдете щастливи и да знаете собствената си цена, да се откажете от ролята на "жертва" и да бъдете подготвени да изгубите някои от приятелите си.

Не всеки, които идвал в магазина, бил готов да заплати за своите желания. Някои напускали веднага, след като виждали цените. Други стоели и мислели, броейки парите си и чудейки се откъде могат да вземат повече. Някои клиенти пък се оплаквали, че цените били прекалено високи и се опитвали да получат отстъпка. 

Имало също такива, които пестели за най-големите си блянове и напускали магазина с мечтите си, опаковани в прекрасна хартия. Други посетители завиждали на тези късметлии и мислели, че са получили желанията си безплатно, защото били приятели със собственика. 

Собственикът бил молен многократно да намали цените, но винаги отказвал. Казвал, че ако цените са по-ниски, това ще се отрази на качеството. 

Когато бил питан дали се страхува да не банкрутира, той клател глава и казва: "Винаги ще има смелчаци, които са готови да поемат рискове, да рискуват животите си и да зарежат познатите и предсказуеми неща. Те вярват в себе си и мечтите си, и ще намерят необходимите средства, за да заплатят техните мечти да станат реалност. 

П. С. На вратата на магазина имало надпис: "Ако желанието ви не се сбъднало, все още не сте платили за него."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама