Как да спрете стремежа към перфектност, за да живеете тук и сега


Как да спрете стремежа към перфектност, за да живеете тук и сега
Снимка: iStock

В тази статия ви съветваме да дадете приоритет на присъствието, връзката и автентичността пред стремежа към перфекционизъм и заетост. Ето урока как да го постигнете.

1. Прегърнете несъвършенството

Приемете несъвършенството и изоставете безмилостното преследване на съвършенството. Приемането на несъвършенството позволява по-голяма автентичност и свобода.

Вижте още: Не живея, за да бъда перфектна, а по-добра от вчера

2. Дайте приоритет на присъствието

Вместо постоянно да се стремите към продуктивност и постижения, дайте приоритет на присъствието в момента. Култивирайте внимателност и осъзнатост в ежедневните преживявания, насърчавайки по-дълбоки връзки със себе си и другите.

3. Поставете граници

Установяването на граници е от съществено значение за защита на вашето време, енергия и благополучие. Научете се да казвате „не“ на ангажименти, които не са в съответствие с вашите ценности и приоритети, оставяйки място за това, което наистина има значение.

4. Опростете живота си

Опростяването на живота ви включва разчистване на физически пространства, ангажименти и разсейване. Чрез намаляване на ненужната сложност вие създавате място за по-голяма яснота, фокус и спокойствие.

Вижте още: 10 съвета как да действате, въпреки че ви е страх

5. Подхранвайте взаимоотношения

Инвестирайте време и енергия в поддържането на смислени взаимоотношения със семейството, приятелите и общността. Истинските връзки са от съществено значение за емоционална подкрепа, принадлежност и реализация.

6. Практикувайте грижа за себе си

Дайте приоритет на грижата за себе си и състраданието към себе си като основни компоненти на благосъстоянието. Отделете време за почивка, презареждане и занимания с дейности, които ви носят радост и удовлетворение.

7. Култивирайте благодарност

Култивирането на начин на мислене на благодарност помага да се измести фокусът от това, което липсва, към това, което е в изобилие в живота. Редовно експресно безплатно

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама