Пепеляшка и Принцът в реалния живот


Пепеляшка и Принцът в реалния живот

Има много приказки, които децата обожават.

Спомняте ли си как вашите родители са ви приспивали, четейки ви интересните истории за Питър Пан, Червената Шапчица, Красавицата и Звярът и още много други.

Приказките ни отвеждат в един напълно различен свят - красив, далечен, непознат и толкова вълшебен. На практика децата израстват с приказките, те са част от детството на всеки един от нас и ще бъдат част от живота и на нашите деца.

Може би всеки един от нас е имал своя любима приказка като дете, някоя която го е карала да се замечтае, да се усмихне или просто да заспи спокойно.

Но в едно нещо съм сигурна. Една приказка никога няма да бъда забравена и ще си остане любима на всички нас - порасналите деца.

Досетихте ли се вече?

Това е Пепеляшка.

Една толкова вълшебна, въздействаща и красива история. Нима всяко едно момиче не си мечтае да бъде Пепеляшка, а всяко едно момче да се превърне в нейния Принц?

Тъжното е, че докато сме деца за нас това е една толкова хубава приказка, в която самите ние може да бъдем герои, но когато пораснем все повече започваме да чуваме думите: "това се случва само в приказките"...

Но дали е така наистина?

Дали животът не е една вълшебна приказка, в която понякога се случват чудеса?

Защо пък да не е?

Въпросът е, ако искаме да сме част от тази приказка, ако искаме да сме в ролята на Пепеляшка, не трябва ли преди това да си отговорим на въпросите:

Ако Пепеляшка е истинска каква трябва да е тя?

Ако Принцът съществува и това е идеалният партньор за нас, какъв трябва да е той?

И ако двамата са реални, то как ще се намерят в истинския живот?

Защото ако си загубим обувката в някой бар, едва ли Принцът ще я намери и ще ни я донесе на вратата...

Първо, едва ли ще знае къде живеем, второ - малко трудно ще е да се приберем с една обувка и трето - в тези времена, когато романтиката е на изчезване, едва ли някой ще си помисли, че тази обувка е на Пепеляшка.

Та нека се върнем към въпросите, на които трябва да си отговорим.

Ако все още у вас е останало нещо детско, ако имате вярата, че животът ви може наистина да се превърне в приказка и ако сте решена до край на търсите своя Принц, то тогава опитайте се да нарисувате този герой.

За всеки човек перфектният, идеалнит партньор изглежда различно - за някой е висок, добре изглеждаш, тъмнокос, а за други е просто мил и възпитан младеж.

Ако за някои той е забавен, романтичен и много чувствителен, то за други Принцът трябва да е мъж с характер, силен, решителен, джентълмен.

А ето как би изглеждал той в моите представи:

Мъжът, който ще намери своята Пепеляшка, независимо какво му струва това.

Мъжът, който никога няма да дойде на среща без цвете в ръка.

Мъжът, който винаги ще ви казва колко сте красива, независимо дали сте облечена в прекрасна рокля или сте с рошава коса, току-що станали от леглото.

Мъжът, който няма да позволи никой друг да открадне любовта ви, а ще се бори за нея до край.

Мъжът, който ще ви буди в 2 през нощта, само за да ви каже, че му липсвате.

Мъжът, който няма да ви сваля звезди, но ще е до вас, винаги когато имате нужда от нещо.

Мъжът, който няма да бъде истински принц, но ще ви кара да се чувствате като истинска принцеса.

И честно казано като се замислим това не са кой знае какви неща. Напротив, това са неща, които всеки един нормален мъж би направил, стига да иска, стига да има волята и желанието, стига да е открил във вас своята Пепеляшка.

А тя, Пепеляшка, каква трябва да бъде тя?

На първо място - истинска. Без фалшиви лица или действия, без пози, без лъжи. Просто едно обикновен=но, мило, нежно, свенливо, усмихнато и уважаващо себе си момиче.

Да позволи на Принца да я хареса такава каквато е. Защото дори и Пепеляшка не е принцеса през цялото време и именно така я е харесал нейният любим - без грим, без рокля, без обувки, но истинска!

Ако мъж се влюби във вас точно такава, каквото сте - то това може би е човекът, с който ще изживеете приказката, с който ще откриете онази прекрасната, голямата любов.

И ако се върнем към историята за Пепеляшка, ще разберем, че тази любов не се търси. Пепеляшка не е търсила своят Принц, а той сам я намира. Това е ролята на мъжа, която не трябва да му се отнема, той е този който трябва да преследва, а вие да сте неговата "плячка".

Така че недейте да се отчайвате, спрете да търсите във всеки мъж своя Принц и после да се разочаровате, не притискайте нещата, не разваляйте момента, когато той сам ще ви намери.

Опитайте се да бъдете принцеса, бъдете Пепеляшка и превърнете тази вълшебна приказка в историята на своя живот.

И никога не забравяйте, че една истинска принцеса може да се задоволи само с истински Принц и истинска любов. Не приемайте по-малко, не се подценявайте, не се давайте лесно.

Нека Принцът се бори за вас докрай, нека ви даде всичко, за което някога сте мечтали, нека ви спечели, нека ви докаже, че той е вашият човек.

Бъдете Пепеляшка, но само за мъжa, който е готов да бъде Принцът за вас!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама