По-големи от парите: Силвия Аздреева, която покори Еверест, жертвайки всичко (ВИДЕО)


По-големи от парите: Силвия Аздреева, която покори Еверест, жертвайки всичко (ВИДЕО)
Снимка: България на длан

Силвия Аздреева - това име вероятно ви е познато и има защо. Тя е най-добрата българска алпинистка и е единствената българка, изкачила Еверест и Лхотце в рамките само на 27 часа. Силвия успя да стъпи и на К2 - най-смъртоносният връх в света.

Но какво костват на човек такива постижения? Доколко трябва да жертваш самия себе си, за да успееш да се качиш на най-високите точки в света? Отговорите дава самата Силвия в новия епизод от поредицата "По-големи от парите", която "България на длан" реализира с подкрепата на Credissimo.

Снимка: България на длан

От планина Беласица към Еверест

Родена в Петрич, Силвия съвсем естествено развива любовта си към планината и с годините страстта ѝ за планински преходи става все по-силна. Тя насочва поглед към все по-високи и по-високи цели извън България и постепенно разбира, че точно това иска да прави - да изкачва световните върхове.

Снимка: България на длан

Силвия разказва за физическите, психическите и емоционалните жертви, които всеки, посветил се на алпинизма, неминуемо прави, за да постигне целите си. "Това, което ти отнемат големите върхове, е много повече от това, което ти дават. Реално ти жертваш абсолютно всичко, включително и собствения си живот.", признава Аздреева.

Разбира се, че за подобни експедиции финансовите средства са много сериозни, но без лична мотивация, изключително желание и себеотрицание нищо не може да бъде постигнато. Парите са важни, но по-важна е вярата в идеята. Именно затова Credissimo подкрепя хората с големи идеи в рамките на кампанията "По-големи от парите".

Запознайте се със Силвия във видеото:

Всички истории от поредицата "По-големи от парите" можете да гледате ТУК.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички