Не вярвайте на всичко, което мислите


Не вярвайте на всичко, което мислите
Снимка: iStock

Всички имаме онези мисли, с които не сме съгласни или не искаме да приемем. Спрете да вярвате на всичко, което се върти в главата ви, тези стъпки ще ви помогнат.

1. Заглушете вътрешния хулиган

Всички имаме онзи глас в главата си, който обича да изтъква недостатъците ни и да ни кара да се съмняваме в себе си. Когато се научите да идентифицирате този глас, можете да се отделите от неговата негативност и да го видите такъв, какъвто е: просто куп безполезно бърборене.

2. Бъдете тук сега

Нашите умове са като заети пчели, жужащи с мисли за миналото и бъдещето. Важно е да присъствате в момента. Когато се научите да успокоявате умствения шум и да се фокусирате върху „сега“, вие ще изживеете живота по-пълноценно. Това е като вкусна храна – ако непрекъснато мислите какво сте яли вчера или какво има за десерт, пропускате да се насладите на вкусовете точно пред вас!

3. За вас има нещо повече от вашите мисли

Има по-дълбоко ниво на съзнание отвъд постоянния поток от мисли, бомбардиращи мозъка ви. Вашите мисли са като вълни на повърхността на океан. Отвъд тях цари огромно спокойствие и тишина. 

4. Успокойте се, отпуснете контрола

Всички имаме това желание да контролираме всичко. Когато приемете това, което е и се откажете от нуждата да контролирате, можете да намерите мир и да се отворите за нови възможности и преживявания.

5. Почувствайте го, за да го излекувате

Наблюдавайте емоциите си без осъждане. Ако се чувствате ядосани, не се опитвайте да го натискате. Признайте го, вижте го за това, което е (може би реакция на ситуация) и след това го оставете да премине през вас, като вълна, която се излива на брега и се отдръпва обратно в океана.

6. Щастието е вътрешна работа

Често преследваме външни неща като пари, вещи или социално утвърждаване за щастие. Истинското и трайно щастие идва отвътре, независимо от това, което се случва около вас. Помислете за това – дори и да спечелите от лотарията, първоначалното вълнение може да изчезне. Истинското щастие идва от намирането на мир и удовлетворение в себе си.

7. Бъдете себе си, без да се извинявате

Когато постоянно вярвате на всички негативни мисли, които се въртят в главата ви, е трудно да бъдете истинската си същност. Когато се отделите от безполезните мисли, можете да се свържете отново с основните си ценности и желания. За да не се превърнете в актьор, заклещен да играе роля, която мрази – пренапишете сценария и живейте като истинския себе си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама