Направете го, въпреки че ви е страх: 10 съвета


Направете го, въпреки че ви е страх: 10 съвета
Снимка: iStock

Макар че може да изпитвате страх, има начин да го превъзмогнете и да осъществите мечтите и целите си. Долните съвети ще ви помогнат за това.

10 начина да го правите въпреки страха

1. Признайте, че страхът е естествена и неизбежна част от преследването на вашите цели. Приемането на наличието на страх ви позволява да продължите напред въпреки неговото присъствие.

2. Посочете конкретните страхове, които ви възпират да действате. Разбирането на основната причина за вашия страх ви позволява да се справите с него по-ефективно.

3. Освободете се от нуждата от съвършенство и прегърнете идеята, че прогресът е по-важен от съвършенството. Приемането на несъвършенството ви позволява да предприемете действия без страх от провал.

Вижте още: Как да имате куража да НЕ бъдете харесвани: 9 съвета

4. Разбийте целите си на по-малки, по-лесно управляеми задачи. Предприемането на малки стъпки към целите ви помага да изградите инерция и увереност с течение на времето.

5. Култивирайте мислене за растеж, което приема предизвикателствата и вижда провала като възможност за учене и растеж. Възприемането на позитивно мислене ви дава сила да преодолявате страха и да преследвате целите си с устойчивост.

6. Визуализирайте как постигате целите си и живеете живота, който желаете. Създаването на ясен умствен образ на успеха може да помогне за преодоляване на съмненията и страховете.

7. Обградете се с подкрепящи приятели, членове на семейството или ментори, които ви насърчават и издигат. Наличието на система за поддръжка може да осигури увереност и мотивация по време на трудни времена.

Вижте още: 7 неща, които ангелите пазители правят зa теб, без да разбираш

8. Бъдете мили и състрадателни към себе си, особено когато се сблъсквате с неуспехи или предизвикателства. Отнасянето към себе си със състрадание помага за изграждането на устойчивост и самочувствие.

9. Празнувайте постиженията си, независимо колко малки са. Признаването на напредъка ви повишава увереността ви и засилва отдадеността ви към целите ви.

10. Ключът към преодоляването на страха е да предприемете действия въпреки него. Признайте, че смелостта не е липсата на страх, а желанието да действате въпреки него.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама