Най-добрите съвети на жените за жените


Най-добрите съвети на жените за жените
Снимка: iStock

Съществува един стереотип, че жените са злобни една към друга. Да, обаче това не е точно така или поне в повечето случаи не е. Истинските, завършените жени обичат да си помагат и да обменят опит, затова днес ще ви кажем кои са съветите за пълноценен живот, които по-възрастните жени дават на по-младите.

10-те съвета от жените за жените

Бъдете креативни

Всички знаем колко е трудно да се измъкнем от сивото и еднообразно ежедневие. Това не се случва, защото не искаме да излезем от него, а просто, защото повечето от нас не знаят как да го направят. Вкарвайте цвят в рутината си по-често. Рисувайте, танцувайте, опитайте грънчарството, намерете нещото, което ви носи удоволствие и му посветете малка част от деня, седмицата или месеца си.

Пътувайте и учете нови езици

Учене

Правете го не само за да показвате на близките си колко сте ерудирани, а за да разширявате собствения си светоглед. Всеки език е един свят, различен от познатия на нас и изучавайки различни езици, откриваме и нови светове. Когато се запозвавате със света, ще опознаете много по-добре себе си. Не си мислете, че да пътувате е скъпо, вече със сигурност не е, а ученето на нов език ще ви отнема не повече от 30 минути на ден.

Не позволявайте на никого да ви казва какво можете да постигнете

Хората обичат да дават непоискани съвети, в които ние не сме задължени да се вслушваме, но проблемът идва, когато тези съвети идват от наши близки хора. Дори и най-близкият ви човек да ви казва, че няма да успеете да направите нещо, не му вярвайте. Това са неговите граници, а не вашите.

Вижте още: 7 техники как да създадете много щастлив живот

Не правете нещо само защото някой го очаква от вас

Хората могат да очакват много неща от нас, за които обаче ние не сме отговорни или длъжни. Помнете единствено вашите собствени очаквания и се водете от тях.

Вие сте талантливи

Помнете, че всеки на този свят е надарен с някакъв талант. Да, вие може да не сте певици, танцьорки или пък добри оратори, но със сигурност сте силни в нещо, въпреки и още да не сте го открили.

Бъдете независими

Жена

Не позволявайте да бъдете зависими от мъж, работа или родители. Това някак си звучи просто, но често се оказва, че не е така. Позволите ли си обаче веднъж вие да определяте стойността и границите си, ще разберете какво значи да сте истински свободни.

Харчете парите си разумно, докато сте млади

Не пръскайте парите си на вятъра, за да си купувате неща без стойност или за прищевки. Инвестирайте! Помислете къде можете да вложите парите си, за да могат след време те да ви се връщат удвоени или утроени. Не оставяйте това само на мъжете.

Вижте още: Богатството, което парите НЕ могат да купят

Правете нещата, от които се страхувате

Не позволявайте на страховете ви да бъдат по-силни от вас. Ако много се страхувате от нещо, значи му придавате прекалено голяма стойност. Скачайте и покажете на себе си, че вие сте победител.

Давайте си почивка

Да, работата е важна за нас. Дали това е така, защото искаме да се докажем, или да осъществим някоя мечта, е без значение. Важно е да прекарваме и време със себе си, да си напомняме, че сме жени. Почивайте си по-често и се наслаждавайте на тези мигове.

Признавайте си, когато не сте прави

Ценете спокойствието си и не изпадайте в ненужни спорове. Приемете, че никога няма да сте прави, за онези, които не искат да ви чуят и обратно. Затова, когато се случи да изпаднете в спор и се окаже, че грешите, признайте си. Така хем печелите уважението на събеседника си, хем вие ще сте истинският победител в спора.

Вижте още: 6 знака, че човек има наистина красива душа

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама