Kак да започнете да мислите по-позитивно и да промените живота си


Kак да започнете да мислите по-позитивно и да промените живота си
Снимка: iStock

Можете да се научите да превръщате негативното мислене в позитивно. Процесът е прост, но отнема време и практика - в крайна сметка вие създавате нов навик. Следват някои начини да мислите и да се държите по по-позитивен и оптимистичен начин.

Определете областите за промяна

Ако искате да станете по-оптимистично настроени и да мислите по-позитивно, първо определете областите от живота си, за които обикновено мислите негативно, независимо дали става въпрос за работа, ежедневно пътуване, промени в живота или връзка. Можете да започнете с малко, като се съсредоточите върху една област, за да подходите по по-положителен начин. Помислете за положителна мисъл, за да управлявате стреса си, вместо за отрицателна.

Проверете себе си

Периодично през деня спирайте и преценявайте какво мислите. Ако установите, че мислите ви са предимно негативни, опитайте се да намерите начин да ги настроите положително.

Бъдете отворени към хумора

Дайте си разрешение да се усмихнете или да се смеете, особено в трудни моменти. Търсете хумор в ежедневните събития. Когато можете да се смеете на живота, се чувствате по-малко стресирани.

Следвайте здравословен начин на живот

Стремете се да тренирате около 30 минути през повечето дни от седмицата. Можете също така да ги разделите на 5- или 10-минутни части от времето през деня. Упражненията могат да повлияят положително на настроението и да намалят стреса. Следвайте здравословна диета, за да подхранвате ума и тялото си. Осигурете си достатъчно сън. И научете техники за управление на стреса.

Обградете се с позитивни хора

Уверете се, че хората в живота ви са позитивни, подкрепящи хора, на които можете да разчитате, за да дадете полезни съвети и обратна връзка. Негативните хора могат да повишат нивото на стрес и да ви накарат да се съмнявате в способността си да управлявате стреса по здравословни начини.

Практикувайте позитивен разговор със себе си

Започнете, като следвате едно просто правило: Не казвайте нищо на себе си, което не бихте казали на друг. Бъдете нежни и окуражаващи със себе си. Ако в ума ви влезе негативна мисъл, оценете я рационално и отговорете с утвърждения за това, което е добро за вас. Помислете за нещата, за които сте благодарни в живота си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама