Как да спрете само да говорите и да започнете да действате


Как да спрете само да говорите и да започнете да действате
Снимка: iStock

Много хора си поставят големи цели, но често те оставят в съзнанието им, без да правят стъпки за изпълнението им. Долните съвети ще ви помогнат да се задействате, за да можете наистина да постигнете това, което желаете. 

1. Действието надделява над идеите

Прекъснете цикъла на планиране без изпълнение. Просто да имате идеи или цели не е достатъчно. Това предизвиква тенденцията към прекомерно мислене и засядане във фазата на планиране. Истинският напредък идва от предприемането на действия, дори ако това е малка крачка напред.

2. Идентифицирайте страховете си и се изправете лице в лице с тях

Много от нас отлагат или забавят поради скритите страхове от провал, критика или неизвестното. Идентифицирайте тези страхове и се изправете срещу тях. Като разберете страховете си, можете да разработите стратегии за преодоляването им и да продължите напред въпреки тях.

3. Започнете с малко, изградете инерция

Чувството, че сте претоварени от голяма цел, може да бъде парализиращо. Разбийте вашите цели на по-малки, управляеми стъпки. Изпълнението на тези по-малки задачи създава усещане за постижение и изгражда импулс, като ви мотивира да поемете по-големи предизвикателства.

4. Прегърнете силата на свършеното

Несъвършеното действие е по-добро от липсата на действие. Стремежът към съвършенство може да бъде основна пречка. Възприемете нагласата "достатъчно добро". Предприемането на действие, дори и да е несъвършено, ви позволява да учите, повтаряте и напредвате. Не позволявайте на страха от грешки да ви спира.

5. Развийте положителни навици за действие

Нашите навици оформят нашето поведение. Развиването на положителни навици подпомагат предприемането на действия. Това може да включва отделяне на специално време за работа всеки ден, създаване на списъци със задачи или възнаграждаване за изпълнение на задачи.

6. Фокусирайте се върху вашето защо

Намерете своята мотивация. Свързването на вашите цели с по-дълбока цел подхранва вътрешната мотивация. Идентифицирайте своето "защо" – причината зад вашите цели. Тази вътрешна мотивация осигурява стимул и постоянство да продължим напред.

7. Празнувайте победите си, големи и малки

Признанието и признателността подсилват положителното поведение. Празнувайте своите постижения, независимо колко малки са. Признаването на вашия напредък ви държи мотивирани и поддържа положително мислене за продължаване на действието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама