Как да спрете да се тревожите и да започнете да живеете


Как да спрете да се тревожите и да започнете да живеете
Снимка: iStock

Изпитани с времето методи за преодоляване на тревогите.

1. Фокусирайте се върху настоящия момент

Безпокойството често се спира върху миналото или бъдещето. Книгата набляга на фокусирането на енергията ви върху настоящия момент, където имате най-голям контрол.

2. Разбийте проблемите на предприети стъпки

Изправянето пред проблем директно може да облекчи безпокойството. Анализирайте рационално ситуацията и съберете фактите. Разбийте по-големите проблеми на по-малки, приложими стъпки, за да ги накарате да се чувстват по-малко непосилни.

3. "Законът за средните стойности"

Намалете безпокойството, като вземете предвид вероятността. Не позволявайте на най-лошите сценарии да ви парализират. Запитайте се колко е вероятно да се случи нещо, за което се тревожите. Често шансовете са във ваша полза.

4. Приемете неизбежното и се съсредоточете върху това, което можете да контролирате

Някои неща просто са извън вашия контрол. Приемането на тези ситуации и фокусирането на енергията ви върху това, върху което можете да повлияете. Това намалява стреса и ви дава възможност да предприемете действия в области, където има значение.

5. Сътрудничете с неизбежното

Понякога най-ефективният подход е да приемете неизбежното и да извлечете най-доброто от ситуацията. Съпротивата срещу непроменимото само създава повече тревоги.

6. Изтласкайте притесненията си

Напълнете живота си със значими дейности: Притесненията виреят в безделието. Книгата съветва да изпълните живота си с дейности, които ви носят радост и цел. Тази положителна ангажираност оставя по-малко място за безпокойство.

7. Ограничете притесненията

Не позволявайте на притесненията да ви поглъщат безкрайно. Поставете време за безпокойство и след това съзнателно пренасочете мислите си към по-продуктивни дейности.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама