Как да простите това, което не можете да забравите


Как да простите това, което не можете да забравите
Снимка: iStock

Приемете прошката като трансформиращ процес, следвайки тези практически стъпки и духовни прозрения, които да ви насочат към изцеление и мир.

1. Прошката не е оправдание

Прошката не означава извинение за действията на другия човек или да се преструвате, че не са сгрешили. Става дума за освобождаване от негодувание и гняв, които ви задържат.

2. Това е пътуване, а не дестинация

Прошката е процес, а не еднократно събитие. Отнема време, търпение и състрадание към себе си. Ще има неуспехи, но напредъкът е важен.

Вижте още: Какво трябва да направите, за да ви прости всяка зодия

3. Вземете обратно силата си

Задържането на гнева дава сила на човека, който ви е наранил. Прошката ви позволява да възвърнете емоционалния си контрол и да продължите напред с живота си.

4. Не е нужно да забравяте

Прошката не изтрива спомена за случилото се. Можете да признаете болката, докато избирате да не бъдете управлявани от нея.

5. Освободете нуждата от отмъщение

Отмъщението често има обратен ефект, създавайки цикъл на негативизъм. Прошката ви позволява да се откажете от нуждата от разплата и да намерите мир.

Вижте още: Разтърсваща притча за прошката

6. Поставете здравословни граници

Да простите на някого не означава да му се доверите сляпо. Можете да простите, докато поставяте граници, за да се предпазите от бъдещи вреди.

7. Потърсете подкрепа

Изцелението от емоционални рани може да бъде трудно. Не се страхувайте да потърсите подкрепа от приятели, семейство, терапевт или духовен водач.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама