Как да останем мотивирани при смяната на сезоните


Как да останем мотивирани при смяната на сезоните
Снимка: iStock

За никого не е тайна, че смяната на сезоните ни влияе по един или друг начин. Някои хора се чувстват просто сънливи, други пък са страшно изморени, а трети губят мотивация и желание да правят каквото и да било. Днешният забързан свят не чака и точно поради тази причина нямаме много време за губене. Разбира се, всеки има моменти, в които се чувства изморен и усеща, че има нужда от почивка – тези неща обаче е хубаво да си останат просто моментни.

Как да не губим мотивация и да останем продуктивни през есента и зимата

Направете си пространството

В началото на всеки сезон правете по едно освежаване на дома, гардероба и работното си място, за да има лека промяна в живота ви, за която да се вълнувате. Разчистването и подреждането ще са нещата, които ще ви държат вдъхновени и мотивирани.

Грижете се за себе си

Релакс

Създайте си специфични за всеки сезон практики – през есента те може да са:

  • взимане на вана
  • пиене на определен вкус чай вечер
  • хапване на определени храни
  • гледане на някой тематичен сериал

Важното е да не се вглъбявате в работата си, а да отделяте време и за себе си.

Създайте си сезонна рутина

Смяната на сезоните предполага и промяна на ежедневието ни. За да ви бъде по-приятен и лек този процес, създайте си рутина, която хем да пасва с работните ви ангажименти, хем да ви остава време за нещата, които обичате да правите.

Поставете си цели

Най-добрият начин да останете мотивирани през новия сезон е да си поставите цели, които да ви държат „будни“. Ако целите ви през лятото са били да пътувате и да си почивате повече, то нека тези през есента са свързани с тренировки, експериментиране с нови рецепти или четене на книги.

Не прекалявайте с храната

През по-студените месеци сме склонни да хапваме повече и по-мазни храни, но не се отпускайте, а дори напротив. Опитвайте се през повечето време да се храните балансирано, за да се чувствате бодри и енергични, а не изморени през по-голямата част от деня.

Вижте още: Как да възстановим кожата на лицето си след лятото в 3 лесни стъпки

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама