7 техники как да създадете много щастлив живот


7 техники как да създадете много щастлив живот
Снимка: iStock

Искате ли да имате повече късмет в живота си? Какво е късметът все пак? Според Оксфордския речник късметът е някаква външна сила, която кара да се случват добри или лоши неща. И защо някои хора изглеждат по-щастливи от други?

В една класическа басня за късмет един селянин притежавал кон, който избягал един ден. Съседите му се отбили, за да му съчувстват за лошия му късмет. Селянинът казал: "Кой знае? Може би това е лош късмет, но може и да е за добро". На следващия ден конят се върнал с 12 диви коня и съседите му отбелязали късмета му.

На следващия ден синът му си счупил крака, тренирайки един от конете. Съселяните коментирали, че нямал късмет. И все пак, на следващия ден, когато армията дошла, за да събере млади мъже за война, те оставили сина му поради нараняването му. Съседите казали, че това е късмет, а той повторил: "Кой знае? Може би това е лош късмет, но може би и да е за добро".

Добрата новина е, че можете да промените късмета си, така че продължавайте да четете, за да разберете как!

1. Измийте входната си врата

Първите няколко предложения са от Фън Шуй, китайското изкуство за управление на потока от енергия във вашия дом и двор, за да насърчите късмета. Идеята да поддържате входната си врата чиста означава, че представянето ви пред света винаги е в най-добрия си вид. Не забравяйте да поддържате входа си във възможно най-доброто състояние, за да насърчите късмета.

Вижте още: Как да направите магия за любов

2. Пометете пред входа

Това е подобно на миенето на входната ви врата, но хората са склонни да метат всеки ден. Това изчиства старата нежелана енергия и прави място за новата, щастлива енергия. Отново поддържането на предния вход подреден показва вашата добра енергия. 

3. Поставете лимони в купа в кухнята

Според някои традиции лимоните са пречистващо средство и изчистват негативната енергия от помещението. Когато лимоните се развалят, сменете ги с нови. Този трик ви помага да привлечете богатство, късмет и дори любов.

4. Вземете стотинки от земята

Има старо суеверие, според което, ако видите стотинка на земята, вземете я и цял ден ще имате късмет. Тази идея идва от древни цивилизации, като Рим, когато хората вярвали, че металът е дар от боговете и се споделя с онези, които са в добро благоволение.

Стотинките са пари, които изграждат богатство, което също е свързано с власт. Така че, вземете тези стотинки и ги запазете в буркан за късмет!

Вижте още: Сложете тези две неща в портфейла си и ще привличате парите като магнит

5. Захарта прави живота сладък

Това е стара магия, при която поставяте обикновена бяла захар в купа за захар. Напишете думата късмет на малък лист хартия и го навийте на руло. Поставете хартията в купата със захар и разбъркайте това искане в захарта. Мислете за късмет, докато разбърквате и как подслаждате живота си. Можете да използвате това за всичко, което искате да проявите, но защо не започнете с привличането на късмет?

6. Смеещият се Буда

Има много видове статуи на Буда, от които да избирате с различни цели. В Япония смеещият се Буда се нарича Хотей и е представен с усмихнато, щастливо лице. Той символизира просперитет и изобилие. Сложете такъв в дома или офиса си, за да привлечете късмет.

7. Щастливи символи

Всяка култура има своите талисмани. Съберете куп от тях и създайте олтар, за да привлечете късмет! Може да включите снимки на предметите, малки скулптури или действителния символ, включително четирилистна детелина, жълъди, златни рибки, жаби, слон с вдигнат хобот и др.

 

Поставете ги на хубав дисплей и ги посещавайте ежедневно, за да влеете енергия във вашия олтар. Докато сте там, кажете и молитва за късмет!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама