6 трика на агент от ФБР, с които да очаровате всеки


6 трика на агент от ФБР, с които да очаровате всеки
Снимка: iStock

Човек няма да помни какво сте казали и направили, но никога няма да забрави как се е чувствал до вас - 6 трика на агент на ФБР, за да очарова всеки човек.

Има хора, които веднага привличат вниманието. Лесно се сприятеляват, в центъра на всяко общество са и като че ли не полагат никакви усилия. Те имат някои неуловими качества, които ги карат да изглеждат приятни и привлекателни за другите. Ние наричаме тези неуловими качества чар.

Вижте още: Ако една жена има красива душа, тя притежава тези 9 качества

Професорът по психология Джак Шафър, бивш агент на ФБР и поведенчески анализатор, описва как е трябвало да използва своя чар, за да спечели хората. Интересно е, че всеки човек, с помощта на определени техники и редовно обучение, може да развие тези качества.

Тайната на успеха е в това. Ако по време на общуването с вас човек започне да се чувства значим, той ще се почувства комфортно в общуването, ще се почувства като център на вашето внимание и ще започне да изпитва искрена обич към вас.

Според професора златното правило на чара гласи: „Ако искаш някой да те харесва, научи се да харесваш себе си“.

1. Поставете събеседника в центъра на вниманието

Всички хора по природа са егоцентрични. И ако искате да спечелите друг човек, не е нужно да се опитвате да го заинтересувате с истории за себе си. Опитайте се да поставите себе си на заден план, а интересите и нуждите на другия в центъра на вашето внимание.

И ако успеете да насърчите човека да говори за себе си и вашата обратна връзка отговаря на неговите нужди (внимание, интерес, подкрепа), е по-вероятно да го очаровате.

2. Интересувайте се искрено от него и му казвайте сладки фрази

Да съчувстваш означава да се присъединиш към чувствата на събеседника. Ако видите, че човек е разстроен, можете да предположите, че е в беда или просто е уморен. Можете да кажете нещо като: „Изглежда сте имали тежък ден.“ Това ще покаже на човека, че забелязвате настроението и чувствата му, можете да кажете нещо подобно , „Виждам, че имате добър ден днес!“ Интервюиращият ще се зарадва на вашето внимание и интерес. Задайте му интересни въпроси и той най-вероятно ще ги сподели с вас.

3. Направете комплимент

Има много тънка граница между комплиментите и ласкателствата. Когато говорим за ласкателство, имаме предвид неискрената похвала на човек. Но хората не са глупаци, те усещат всичко. Фалшивият комплимент вероятно ще отчужди събеседника ви. Ето защо, за да дадете правилния комплимент, трябва да знаете какво цени човек в себе си и с какво се гордее. Изтъквайки силните му страни, които той самият. И в неговите очи ще изглеждате като приятен събеседник.

4. Първо впечатление

Понякога, когато искате да се запознаете с определен човек и да му направите добро впечатление, можете да използвате следния метод. Ако вашият общ приятел каже нещо добро за вас в разговор с човек (с когото планирате да се срещнете), тогава, когато този човек ви срещне лично, той ще ви запомни. Например, ваш общ приятел каза, че вчера е видял Марина, весело момиче с голямо чувство за хумор. Тогава, когато срещнете Марина лично, първо ще я изпитате чрез думите на общ приятел. И само след време ще създадете собствено впечатление.

Вижте още: Как да преобразите мислите и следователно живота си

5. Помолете за малка услуга

Този метод се нарича ефект на Бенджамин Франклин. Същността му е, че човек, след като ни е направил малка услуга, израства в собствените си очи. Тоест, за да угодиш на един човек, не е нужно да му правиш услуга, а сам да поискаш малко помощ. Например, поискате химикал, за да напишете нещо. Но е важно да не злоупотребявате с подобни искания.

6. Покажете на събеседника, че го харесвате

Когато човек забележи състрадание към него, той самият започва несъзнателно да изпитва реципрочна симпатия. В резултат на това събеседникът се отнася към нас по-топло и с доверие. Показвайки чувствата си, ние увеличаваме шансовете за дългосрочно приятелство, комуникация и връзка.

Всички тези тайни не са покана за манипулиране и лицемерие. Това е възможност да станете по-очарователни, да събудите съчувствие, да се научите да създавате нови приятели, да подобрите отношенията с любимите хора и да развиете емоционалната си интелигентност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама