5 неща, които само 40-годишните жени знаят


5 неща, които само 40-годишните жени знаят
Снимка: iStock

С напредването на възрастта неминуемо се появяват някои белези, които я издават колкото и да се опитваме да ги прикрием. Я някоя бръчица, я някой бял косъм – телата ни сами започват да издават, че вече не сме първа младост. Напредналата възраст обаче има и някои прекрасни страни, на които никога преди това не сме обръщали внимание.

5-те тайни на 40-те години

Една жена може да се забавлява и сама

Младите жени дори не могат и да си го представят. Как така човек може да се забавлява сам? С напредването на възрастта и съзряването обаче тази представа се разбива. Преставате да се сравнявате, да се надпреварвате с другите и започвате да оценявате и да правите нещата, които обичате без да търсите нечие одобрение.

Провалът е част от играта

В младостта всеки провал изглежда много страшен и всяка жена бяга от него като дявол от тамян. Провалът обаче е неизбежен и зрялата жена го приема, защото е наясно, че когато една врата се затвори, друга се отваря.

жена

Сънят е много ценен

Всеки младеж обича да стои до късно и да купонясва с приятели, а на следващия ден да спи до обяд. Жената след 40 години знае, че няма време за губене и че най-ценното нещо е да можеш да използваш времето си пълноценно.

Ниските килограми не са равни на щастие

Понякога щастието е под формата на вечеря с любимите хора или пък на разходка с децата в парка. За зрялата жена килограмите не са голям проблем, защото дори и с 1 - 2 килограма отгоре тя си остава жена и външният вид за нея не е най-важното нещо.

Осъзнавате кои неща са наистина важни за вас

Има нещо много интимно в този процес, защото, когато сме млади, се лутаме и търсим себе си. Това обикновено отнема доста дълго време, през което се сблъскваме с много различни хора и ситуации, които ни не спират да ни влияят. С настъпването на 40-те и порастването на децата, вие вече сте разбрали кои сте, кое е ценното и кое не в живота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама