3 древни китайски правила за щастлив живот


3 древни китайски правила за щастлив живот
Снимка: 1971yes / iStock

На всеки от нас се случва да се събуди неудовлетворен, несигурен, неподозиращ какво го очаква в този ден и сякаш живее нечий чужд живот. Всички се борим с различни житейски пречки и вътрешни проблеми. Животът обаче често е по-прост, отколкото си мислим, и всяко усилие да променим нещо е наистина великолепно.

Вижте още: Как да останем мотивирани при смяната на сезоните

Според даоистките мъдреци най-добрият начин за справяне с трудностите в живота е прилагането на 3-те правила за непривързаност. Най-вече мнозина вярват, че действието е пътят към щастието, но всъщност, преди да започне този път, човек трябва да овладее живота си.

Ето 3 правила според древния даоизъм, които променят живота към по-добро:

1. Самоувереност

Доверете се на ситуацията. Каквото и да се случва, то се случва с причина. Когато нещо не отговаря на очакванията ви, това е ситуацията, а не вие. Никога не се предавайте заради ситуацията и се научете да приемате всичко, което се случва, защото това е въпрос на съдба! По пътя ще се създават различни препятствия и много от тях ще бъдат поставени от вашия ум. Не трябва обаче да го оставяте да спре творческия поток. Оставете интуицията си да надделее и вие свършете останалото. И без значение пред какво се изправяте, усмихвайте се; да бъдеш позитивно настроен към живота никога не вреди. Вярвайте, че ще успеете!

2. Благодарност

Бъдете благодарни за всичко, което се случва и което имате. Вместо да се фокусирате върху това, което ви липсва, вие се фокусирате и наблюдавате това, за което сте благодарни. Променете възгледите си за живота. Гледайте на това като на подарък, а не на някакъв вид принуда. Оценявайте хората, които ви обичат; светът може да не съществува утре, всичко може да изчезне за минута. Кажете всеки ден на близките си, че ги цените и обичате. И най-важното, научете се да прощавате.

Вижте още: Как да спрете само да говорите и да започнете да действате

3. Радвайте се, че сте живи

Щом разберете колко много проблеми има в света, ще се радвате да живеете! Това е първата стъпка към това да направите всичко възможно за настоящата си ситуация. Представете си бъдещето, но не се увличайте с прогнози. Изберете своя път, бъдете по-спокойни, опитайте се да бъдете благодарни на живота. Вашата интуиция, която е необяснима, но вярна, ще ви води и ще започнете да забелязвате неограничени ресурси, от които можете да се възползвате. Когато светът около вас се разпадне, трябва да погледнете руините и след това да изградите нов свят от остатъците от миналото, които са останали. Човешкото сърце бие между 50 и 100 удара в минута в покой. Всеки удар на сърцето е трофей, гравиран с думите „Все още си жив“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама