10 черти на класната жена, от които всички можем да се учим


10 черти на класната жена, от които всички можем да се учим
Снимка: iStock

Има нещо уникално в нея. Можете да кажете, че тя не е от типа, който просто иска да се "мотае" и да гледа телевизия на дивана по цял ден. Тя предпочита да общува с амбициозни и динамични типове. И когато дойде нейният ред да избере къде да вечеря, знаете, че храната ще бъде изискана.

Тя не е от типа хора, които "прибирате" в пияна петък вечер; наистина трябва да ѝ се докажете.

Ето 12 признака, които ви уведомяват, че имате работа с наистина класна жена.

1. Тя никога не забравя да каже "Моля" и "Благодаря"

Може би вече сте свикнали да се държите толкова непринудено с приятелите си, че сте забравили как изглеждат истинските маниери. Когато седите заедно в ресторант и поръчвате, тя винаги казва "Моля" и "Благодаря". Тя седи изправена, без да се прегърбва, но и не издърпва прекалено раменете си назад. Поставя салфетката в скута си и не поставя лакти на масата. Когато се храните заедно, без значение в кой ресторант, да седите с нея се чувствате сякаш се наслаждавате на изискана вечеря. Движи се грациозно и не говори, докато устата ѝ е пълна. Когато прави всичко това, вие просто знаете, че тя е класна дама.

2. Нейният моден усет е изискан

Тя не е от типа, който просто ще облече нещо. Всичките ѝ тоалети са планирани и са от висококачествена материя.

Дори дрехите, с които се излежава вкъщи, вече ви карат да мислите, че се готви за фотосесия за списание. Дънките ѝ са точно както трябва, а цветовете, които носи, допълват тена на кожата и очите й безупречно.

Колкото и поразителни да са нейните тоалети, те никога не са шумни. Те са фини.

3. Тя е точна

Класните жени обикновено са заети жени. Те винаги са намислили нещо, независимо дали отиват на важна среща или дори просто да се видят с приятели. Във всички тези неща тя винаги е навреме. Тя много рядко закъснява. Разбира не само как да управлява времето си, но и стойността му за другите хора.

Когато се съгласите да се срещнете заедно, можете да очаквате тя да дойде няколко минути по-рано. Тя не е нетърпелива. Би предпочела да чака някого, отколкото да бъде чаканата, въпреки статуса си.

4. Тя не спори с вас, тя обсъжда

Въпреки че несъгласието с други жени може лесно да ескалира до крещене – като цяло това е липса на продуктивен разговор. Това не е така при една класна  жена. Тя не го изразява по начина, по който сте свикнали. Вместо да влезе в спор, тя изслушва вашата гледна точка и споделя своята страна директно и ясно. И ако греши (което може да се случи рядко), е готова да го признае.

5. Тя не зависи от вас или някой друг да се грижи за нея

Докато други жени чакат мъж да ги заведе на среща или да плати храната им, тя го прави сама. Въпреки че е имала подкрепата на семейството и приятелите си, в по-голямата си част тя се е изградила сама. Тя е напълно независима жена, която не се нуждае от никого, който да се грижи за нея. Така че, ако е избрала да излезе с вас, трябва да се смятате за късметлия. Това означава, че тя ви дава шанс да се докажете пред нея; уведомете я, че не си губи времето с вас.

6. Тя може да поддържа здравословен начин на живот

Тя е във форма. Но това, което може да ви шокира, е, че не спазва никакви строги диети.

Други може да разчитат на веганство или палео диета. Тя, от друга страна, познава своите хранителни нужди. Знае как да приготви вкусни и здравословни ястия, които я зареждат през целия ден.

7. Тя знае как да поддържа разговорите ангажиращи

Елегантните жени разбират изкуството на добрия разговор. Когато говорите, разговорите се чувстват така, сякаш безпроблемно преминават от една тема към друга. Тя редува да ви дразни и да ви опознава. Когато говорите, можете да почувствате нейната енергия; тя ви дава цялото си внимание, защото наистина иска да ви опознае.

8. Тя винаги научава нещо ново

Когато говорите с нея, понякога може да се чувствате несигурни колко малко знаете в сравнение с нея.

Тя изглежда винаги в крак с последните политически и икономически новини, както и със случващото се в културата; знае какво е модерно.

Често в свободното си време, вместо да излиза и да купонясва, тя се прибира вкъщи и чете. Винаги се опитва да усъвършенства себе си и ума си, като учи нови езици или умения, когато може.

Здравословният ѝ начин на живот е допълнен и с физически дейности. Ако не бяга, тя плува или играе скуош или тенис, поло или голф.

9. Тя не се страхува да изрази мнението си

Докато други жени може да са били научени, докато растат, че е по-учтиво да мълчат, тя не следва това традиционно учение.

Когато е с други хора, които изразяват противоположни мнения, не се страхува да се включи и да ги коригира или поне да спори.

Може да има мъже, които обсъждат управленски тактики, с които тя не е съгласна. Когато това се случи, се присъединява и споделя по-добра алтернатива на решенията, които те предлагат. Докато другите може да се страхуват да направят подобно нещо, тя е безстрашна и уверена в себе си и знае, че е права.

10. Тя живее живот, богат на преживявания

Тя не е от типа, който има два поредни дни, които изглеждат абсолютно еднакви. Един ден тя може да рисува величествено дърво в градината си, а на следващия ден може да е на път да посети забележителностите на своя град.

Oбича да опитва нови неща, което означава, че може да е мултиталантлива: може да свири на пиано, да танцува и дори да говори трети език.

Когато я попитате за живота ѝ, тя винаги извежда фантастични истории за своите пътувания по света, срещи с различни хора и запомнящи се преживявания.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама