Как да повишите собствената си заплата


Как да повишите собствената си заплата
Снимка: iStock

Тази статия е кратко ръководство за развиване на умения и начин на мислене, които ще ви направят ценен актив за всеки работодател, в крайна сметка оправдавайки по-висока заплата. 

1. Знайте своята стойност

Преди да преговаряте за увеличение, проучете индустриалните стандарти за вашата позиция, ниво на опит и набор от умения. Разбирането на вашата пазарна стойност ви дава възможност уверено да поискате заплата, която отразява вашите вноски.

2. Станете незаменим: простото искане на повишение няма да гарантира успех

Съсредоточете се върху това да станете незаменим актив за вашата компания. Това включва надхвърляне на очакванията, поемане на инициатива и демонстриране на вашата стойност чрез постоянно високо представяне.

Вижте още: Как да мислите и действате като милионер

3. Развийте печеливша нагласа

Положителната и уверена нагласа е от решаващо значение при преговорите за заплатите. Развийте силна работна етика, желание за учене и мислене за решаване на проблеми. Това ви представя като ценен актив, който може да допринесе за успеха на компанията.

4. Определяйте количествено своите постижения

Не разчитайте единствено на самохвала, когато преговаряте. Подкрепете твърденията си с конкретни доказателства за вашите постижения. Проследявайте и определяйте количествено своите приноси, като увеличени продажби, подобрена ефективност или успешни завършени проекти.

5. Фокусирайте се върху ползите за компанията

Преместете фокуса от вашите нужди към ползите за компанията от задържането ви. Подчертайте как вашите умения и опит допринасят за крайния резултат и бъдещия растеж на компанията. Формулирайте молбата си като инвестиция в успеха на компанията.

Вижте още: Как да превърнете идеята си в успешен бизнес

6. Бъдете готови за преговори

Преговорите за заплатите рядко са едностранчиви разговори. Опитайте се да предвидите потенциални контраоферти и да имате предвид стратегия за преговори. Бъдете готови да си тръгнете, ако офертата не отговаря на вашата стойност.

7. Развивайте уменията си непрекъснато

Никога не спирайте да учите и да се развивате във вашата област. Инвестирането във вашето образование, посещаването на семинари или придобиването на нови сертификати демонстрира вашата отдаденост и увеличава вашата стойност за компанията.

8. Изградете силни взаимоотношения

Наличието на положителни взаимоотношения с колеги и началници може да укрепи позицията ви по време на преговори за заплата. Демонстрирайте своя дух на сътрудничество, умения за работа в екип и желание да помагате на другите. Силната мрежа в компанията може да бъде ценен актив.

9. Бъдете търпеливи и постоянни

Увеличенията на заплатите рядко се случват за една нощ. Хил насърчава търпението и постоянството. Продължавайте да надхвърляте очакванията, демонстрирайте стойността си и бъдете готови да защитите себе си в правилния момент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама