4 малки ритуала, които най-силните двойки правят всяка седмица, без пропускане


4 малки ритуала, които най-силните двойки правят всяка седмица, без пропускане
Снимка: iStock

Често виждаме двойки, които са се загубили в хаоса на живота. Работа, деца, училище, дори приятели – хората са притеснени от толкова много външни фактори и "задължения" и изпадат в беда, когато пренебрегват важността на отношенията си. Когато хората се влюбят, те се наслаждават на компанията си. Прекарват безсънни нощи, защото си говорят по телефона, пропускат събития, защото предпочитат да са сами с половинката си.

В крайна сметка всички знаем, че дори най-страстите връзки се променят с течение на времето. Реалността се завръща - ако сте будни до късно, това е защото сте навън с приятели, имате капризно бебе или вършите работа. Двойките заживяват заедно и продължават живота си, а отношенията им остават на заден план спрямо всичко останало, което се случва.

Но ето нещо: ако не дадете приоритет на връзката си в допълнение към всичко останало, което се случва, вие я излагате на риск.

Ето 4-те малки ритуала, които най-силните двойки правят всяка седмица, без пропускане:

1. Направете интимността приоритет

Добре, това е очевидно, но хората забравят да бъдат интимни. Прибирате се късно от работа, уморени сте, каквото и да е. Не позволявайте на любовния ви живот да се изплъзне заради нещо друго. Ако и двамата сте недоволни, единият от вас ще бъде, дори и да не искате да го признаете. Не бъдете от онези двойки, които не са интимни с месеци. Когато интимността не е проблем за двойката, тя съставлява 5 процента от връзката им. Когато това е проблем, тя става 95 процента от връзката им. Дръжте я в рамките на тези 5 процента. Това е добре за вас и за връзката ви.

Вижте още: 4 знака, които Вселената ви дава, че той е вашата сродна душа

2. Насладете се на питие заедно

Кафе, какао, чай - изберете любимата си напитка. Но правете това всеки ден, дори ако е само пет минути сутрин. Превърнете го в ежедневен навик и това ще ви даде шанс да се свържете, дори и за кратко.

3. Намерете време за ежедневно телефонно обаждане

Както намирате време да ядете и да ходите до тоалетната, можете също да намерите време да се свържете с партньора си. Вероятно и двамата сте доста заети, така че го насрочете, ако трябва. Използвайте календарна система на телефона си и бъдете последователни. Самото общуване един с друг може да преодолее известно разстояние.

Вижте още: Жени, не търсете принца на бял кон, това са съвременните мъже

4. Оставете романтична бележка

Ако имате различни графици и не можете да прекарвате известно време един с друг сутрин, оставяйте си бележки. Отнема няколко минути, за да напишете нещо и да го оставите на партньора си. Кой не обича да получава ръкописни любовни бележки?

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама