15 любовни урока, които всеки трябва да научи от пингвините (да, пингвините)


15 любовни урока, които всеки трябва да научи от пингвините (да, пингвините)
Снимка: iStock

Оказва се, че пингвините и хората имат много общи неща. Те дори си предлагат брак... с камък и всичко останало. Да, по време на брачния сезон мъжки пингвин ще търси най-гладкото камъче, с което да предложи брак на женска. Ако ѝ хареса, ще го постави в гнездото си. След това двамата изграждат своето гнездо, за да се подготвят за яйца! Като се замислите, това е доста подобно на нас, хората.

Ето 15 любовни урока, които всеки трябва да научи от пингвините

1. Грижете се един за друг

Подобно на хората, пингвините живеят в селища, наречени лежбища, защото е по-лесно да се предпазят един друг от хищници и студеното време на групи. И това, което е хубаво е, че повечето имат кратко пътуване до работа, за да намерят храна.

2. Забавлявайте се и играйте много

Пингвините, подобно на хората, обичат да се събират с приятели и семейство, за да се забавляват и играят. Това им доставя особена радост.

Вижте още: 5 начина да бъдете жената, която той няма търпение да покаже на приятелите си

3. Комуникирайте ефективно

Пингвините говорят много помежду си, точно като хората. Комуникацията е в основата на техните взаимоотношения, точно както е и с нас.

4. Бъдете отговорен възрастен

Докато растат, пингвините се научават да разперват крилата си и въпреки че никога няма да летят, те израстват като отговорни и продуктивни възрастни. Почти всички стават родители в някакъв момент от живота си. Звучи ни като позната човешка история.

5. Изградете своята мрежа за поддръжка

Понякога пингвините пътуват заедно с разширеното си семейство. Подобно на нас, пингвините знаят, че приятелите и семейството са неразделна част от тяхната мрежа за подкрепа.

6. Показвайте любов към децата си

Подобно на нас, пингвините често целуват бебетата си. Тяхната любов и привързаност към малките им винаги бива показвана.

7. Усмихвайте се често

Пингвините със сигурност са много щастливи! Те рядко се обезсърчават и се отказват от целите си.

8. Внимавайте за опасност

Пингвините знаят, че светът е пълен с опасности, но винаги можете да разчитате, че ще бъдат благоразумни за тяхната безопасност и безопасността на семейството и приятелите им. По същия начин хората учат децата си да гледат наляво и надясно, преди да пресекат улицата.

9. Извикайте любовта си

Пингвините крещят любовта си един към друг. Те не се срамуват да изразят любовта си към своята половинка. Ние, хората, бихме могли да се научим да се справяме по-добре с това.

Вижте още: Какво жените трябва да знаят за чувствата на мъжете, според един мъж

10. Поддържайте тялото си чисто

Пингвините обичат да се къпят много, особено един с друг. Те ще се състезават кой първи да стигне до водата. Понякога едно освежаващо плуване ги кара да подскачат от радост.

11. Бъдете верни на този, когото обичате

Пингвините са моногамни, често имат един партньор за цял живот. Смъртта на техния партньор в живота е единственото обстоятелство, което ги кара да търсят нова половинка. Може би по-младите хора трябва да обърнат внимание на модела на пингвина.

12. Забелязвайте красивите неща

Често пингвините просто спират и се възхищават на гледката. Те често стоят заедно, за да се любуват на гледката от мястото, където живеят и пътуват.

13. Споделете родителските отговорности

Подобно на хората, пингвините участват в отглеждането, храненето и родителството на своите деца. Забележително е как пингвините демонстрират, че раждането, защитата и отглеждането на дете е споделена отговорност както на майката, така и на бащата. Можете да разчитате, че те ще работят заедно, за да изградят удобно гнездо за децата си.

14. Изразявайте любовта си често

Пингвините често танцуват от радост при вида на някого, когото обичат. Те възпяват любовта си един към друг. Със сигурност не се срамуват да изразят любовта си.

15. Спорете честно и не тайте злоба

Пингвините крякат и често участват в оживени дискусии и спорове. Влизат си в очите, но обикновено разрешават положително различията си. Подобно на човешките двойки, пингвините спорят. В това няма нищо лошо, но те са се научили да спорят честно и ефективно и рядко таят злоба.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама