Крем карамел


Крем карамел

Този десерт си е класика в жанра.

Необходими продукти за 4-6 броя:

500 мл мляко

130 гр захар

4 яйца

2 пакетчета ванилия

½ лимон

Необходимо още:

4-6 формички за крем карамел (зависи от размера) и също толкова супени лъжици захар, ръкавица, дълбока тава

Начин на приготвяне:

Разбъркайте с миксер яйцата. Прибавете захарта. Бъркайте за още няколко минути на висока степен до получаването на пухкав крем.

Прибавете млякото и ванилията. Разбъркайте добре. Изтискайте сока на лимона.

Ако имате формички от алпака, ги сложете директно върху котлона. Сипете във всяка от тях по една супена лъжица захар и разделете лимоновия сок. Пуснете котлона. Изчакайте да се карамелизира захарта и дръпнете с ръкавица настрана. (Ако имате друг вид формички, карамелизирайте захарта и сока в малък съд на котлона и после разпределете по равно карамела в тях.)

Разделете сместта по равно във формите. Сложете формите в тавата.

Сипете внимателно гореща вода отстрани в тавата и пъхнете във фурната. Печете на 180º С за около 60 мин. или докато коричката отгоре започне да става златиста.

След като изстинат напълно, може да съхранявате в хладилника за около 3-4 дни.

Източник: harryandlexy.com

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама