Хитринките в кухнята за в полза за всяка домакиня.
Именно затова днес сме избрали един страхотен трик, с който да белите яйцата за секунди.
Като разберете колко е лесно, вече няма да се мъчите.
И хубавото е, че белтъкът ви ще остава винаги цял.
Каква е тайната?
След като сте сварили яйцата, отцедете водата и ги залейте със студена, за да приключите процеса на готвене по-бързо.
Почукайте едното яйце леко в ръба на масата, колкото леко да напукате черупката. Направете това от всички страни и след това го вземете в длани. Започнете да го въргаляте, сякаш месите кюфте.
Трябва да се приложи лек натиск, за да се отдели черупката от яйцето. А после с едно движение можете да я махнете.
Виждате колко е лесно и бързо!