Разгледайте най-стария хотел в света (ВИДЕО)


Разгледайте най-стария хотел в света (ВИДЕО)
Снимка: стоп кадър

Представете си, че стъпвате на място, където историята диша през всяка стена, а традицията е вплетена в тъканта на ежедневието. Точно това изживявате в Nishiyama Onsen Keiunkan, най-старият хотел в света, сгушен в подножието на планината Акаиши в Япония, известна още като Южните японски Алпи.

Вечно наследство

Основан през 705 г. сл. Хр., Nishiyama Onsen Keiunkan посреща гости повече от 1300 години. Това невероятно постижение му спечели място в Световните рекорди на Гинес като най-стария непрекъснато работещ хотел на планетата.

Само на 140 км от емблематичната планина Фуджи, това историческо бижу предлага повече от просто място за престой; предлага пътуване във времето.

Вижте още: Най-пренаселените плажове в света (ВИДЕО)

История на основаването

Основателят на хотела, Фудживара Махито, го създава по време на епохата Keiun в японската история, във време, когато Япония все още е в ранните си етапи на развитие. Първоначално е проектиран да осигури почивка и възстановяване на уморени самураи и пътници, които си проправят път през планинския район. През вековете той е бил домакин на множество забележителни личности, включително шогуни, императори и съвременни знаменитости.

Японското гостоприемство

Това, което прави Nishiyama Onsen Keiunkan наистина специален, е неговият дълбоко вкоренен ангажимент към принципите на японското гостоприемство или "omotenashi". Това не е просто услуга, а философия за задоволяване на нуждите на гостите с истинска топлина и грижа. Всеки аспект на хотела отразява тази идея, като се гарантира, че всеки гост се чувства като уважаван приятел.

Персонализирано обслужване

Персоналът на Nishiyama Onsen Keiunkan е посветен на осигуряването на персонализирано изживяване за всеки гост. От момента, в който пристигнете, ще бъдете посрещнати с топла усмивка и усещане за истинска грижа.

Традиционни чаени церемонии, персонализирани изживявания за хранене и внимателно обслужване по стаите са само няколко примера за това как хотелът надхвърля и отвъд, за да ви накара да се почувствате като у дома си.

Вижте още: Вие сте супер умни, ако можете да забележите скритото число 6 за 12 секунди (СНИМКА)

Светилище на естествената красота

Местоположението на хотела е спокоен рай, заобиколен от спиращата дъха красота на планината Акаиши. Този регион, известен още като Южните японски Алпи, предлага зашеметяващи гледки и спокойна среда, идеална за релаксация и размисъл.

Горещите извори или "онсен" са акцент, осигурявайки подмладяващи води, които са успокоявали посетителите от векове. Гостите могат да се насладят на разнообразие от бани, включително открити басейни с панорамна гледка към планината, осигуряващи дълбоко възстановяващо изживяване.

Запазване на традицията

Да отседнете в Nishiyama Onsen Keiunkan е като да се върнете назад във времето. Хотелът щателно е запазил традиционната си архитектура и декор, което позволява на гостите да изпитат елегантността и простотата на древна Япония. Стаите, които са 37, с татами, плъзгащите се шоджи врати и внимателно поддържаните градини ви пренасят в епоха, в която красотата и хармонията са били от първостепенно значение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама