Психолози: Ето кои неща ни правят по-привлекателни


Психолози: Ето кои неща ни правят по-привлекателни
Снимка: iStock

Красотата е нещо много субективно – някои хора я намират там, където други не могат и точно заради това светът е толкова цветен и разнообразен. Последните изследвания на психолози обаче ни показват кои черти се смятат за най-привлекателни за повечето от нас на базата на общоприетата рамка за красота и индивидуалния вкус на различните хора.

Кои са най-привлекателните човешки черти

Вижте още: 5 тайни за красота от миналото, които ще ви изненадат

Типичната форма на лицето

Изследванията ни показват, че ние се чувстваме по-привлечени от хора, които имат типична (обикновена) за дадената раса форма на лицето. Смята се, че причините за това са еволюционни, защото мозъците ни са устроени, така че да разпознават и намират по-лесно типичните черти.

Големината на зениците

Големината на зениците се определя от настроението ни - те се уголемяват, когато се чувстваме щастливи. Проучванията сочат, че ние инстинктивно се чувстваме привлечени от хората с широки зеници, защото това е сигнал, че те имат интерес към нас.

Тънка талия

Жена

За нещастие на много жени се оказва, че тънката талия в действителност е по-привлекателна за срещуположния пол. Всъщност това не е нещо ново, защото тънката талия от векове е символ на женствеността и красотата.

Естественият мирис

Естественият аромат на тялото, който е свързан с репродуктивните хормони, е от съществено значение за привличането на мъжа. По време на овулацията, когато хормоните на жената са със завишени стойности, тя сякаш излъчва по-привлекателна за мъжете миризма, освен това и самата тя се чувства по-уверена.

Симетрични лица

Проучвания показва, че симетричните форми на лицето са смятани за по-атрактивни, защото са по-лесни за възприемане от нашите визуални рецептори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама