Поличби за бременни: НЕ правете тези неща


Поличби за бременни: НЕ правете тези неща
Снимка: iStock

Бременността безспорно е най-вълнуващият период в живота на всяка жена. Освен вълнуващ обаче този период е и изключително стресиращ, особено за онези, които ще стават майки за първи път. За успокоение на всички ни, днес технологиите са доста развити и могат да отговорят на почти всички въпроси, които изникват в главите на родителите. А за онези въпроси, на които науката все още няма отговор, са се погрижили нашите баби.

Нещата, които да не правите, ако сте бременна

Бременност

Не стойте на прага на дома си

Хората са вярвали, че на прага на къщата живеят домашните духове. Смята се, че те може да навредят на майка и плода ѝ, затова още от древни времена бременните са избягвали да стоят на прага.

Не яжте месо от дивеч

Това суеверие отново произлиза от миналото, когато хората са се страхували децата им да не се родят с някакви увреждания. На бременните жени е било забранено месото от дивеч, за да не се роди детето с белези на „животно“ – да не е нямо като риба или да не хърка като глиган например. Днес това е по-скоро свързано със страх от зарази.

Не подстригвайте косата си

Вярва се, че подстригвайки косата си, майката ще скъси живота на детето и ще му завещае здравословни проблеми.

Не прескачайте въжета, синджири или големи предмети

Поверието гласи, че ако бременната жена прескача предмети, пъпната връв може да се увие около тялото на бебето и да го задуши.

Не стойте с кръстосани крака

Ако майката стои постоянно с кръстосани крака, детето ѝ ще се роди кривокрако. Днес хората вече не мислят така, но специалистите все пак не ни съветват да кръстосваме краката по време на бременността, защото това може да ни докара разширени вени.

Не играйте с котки

Смята се, че ако по време на бременност, жената си играе с котки, детето ще е много космато или пък ще има враснали косми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама