Най-лесният начин за обезкостяване на риба


Най-лесният начин за обезкостяване на риба
Снимка: iStock

Рибата е една от най-полезните храни. Ето защо е препоръчително да я консумирате поне 1-2 пъти седмично.

Обезкостяването ѝ, обаче, е доста неприятна и трудна задача, особено при някои видове риба. Но добрата новина е, че има един трик, с който това вече няма да е проблем.

Ето как да премахнете костите за секунди:

Това, което трябва да вметнем, преди да ви разкрием този супер трик, е, че рибата, която ще обезкостявате, трябва да е много добре размразена.

Премахнете първо главата ѝ. След това я хванете за опашката и я разделете на две половини. Дръжте я стабилно за опашката, завъртате я няколко пъти и преминавате към издърпване в противоположни посоки.

Сега отново хванете рибата за опашката. Сега ще направите отново това, което направихте преди малко, но като използвате онази част, в която са останали костите.

И на финала отново хванете рибата за опашката и я издърпайте надолу. Така костите сами се ще се измъкнат.

Вижте още: 4 трика, с които да пържите риба, без да умирисвате цялата къща

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама