Рибата е една от най-полезните храни. Ето защо е препоръчително да я консумирате поне 1-2 пъти седмично.
Обезкостяването ѝ, обаче, е доста неприятна и трудна задача, особено при някои видове риба. Но добрата новина е, че има един трик, с който това вече няма да е проблем.
Ето как да премахнете костите за секунди:
Това, което трябва да вметнем, преди да ви разкрием този супер трик, е, че рибата, която ще обезкостявате, трябва да е много добре размразена.
Премахнете първо главата ѝ. След това я хванете за опашката и я разделете на две половини. Дръжте я стабилно за опашката, завъртате я няколко пъти и преминавате към издърпване в противоположни посоки.
Сега отново хванете рибата за опашката. Сега ще направите отново това, което направихте преди малко, но като използвате онази част, в която са останали костите.
И на финала отново хванете рибата за опашката и я издърпайте надолу. Така костите сами се ще се измъкнат.
Вижте още: 4 трика, с които да пържите риба, без да умирисвате цялата къща