Добре знаете, че ядките като орехи, лешници и бадеми са много полезни и ценни по време на бременност, стига да не сте алергични към ядки. За фъстъците, обаче, мненията са в двете крайности. Някои учени ги считат за много полезни, а други препоръчват да ограничавате употребата им.
Възможни противопоказания
Ако нямате алергия, фъстъците при бременност не съставляват проблем. Въпреки че са от семейство бобови, също като ядките, те са добър източник на омега-3 мастни киселини и протеини, засищат добре и са много добро средство при обичайното гадене в началото на бременността.
ЗАЩО ГЪРДИТЕ ИМАТ РАЗЛИЧНИ РАЗМЕРИ СЛЕД РАЖДАНЕ?
Като с всяко хубаво нещо не прекалявайте с тях и като представители на бобовите, те подуват, и това не е особено приятно при бременност и не само. С печенето си губят част от полезните свойства, но така предотвратявате приема на вредни микроорганизми. Освен това не ги солете, особено по време на бременност – не е полезно!