Ето някои любопитни факти за авокадото, за да се вдъхновите и по-често да се обръщате към него:
Авокадото е подходящо за консумация както от бебета, така и от възрастни.
То е богато на водоразтворими и мастноразтворими фибри.
Консумацията на авокадо намалява лошия холестерол. То е един от малкото плодове, които съдържат мононенаситени мазнини.
Авокадото съдържа над 20 витамина и минерала, полезни за вас и вашия организъм.
Авокадото е узряло, когато стане по-тежко и при лек натиск промени цвета си към кафяво. То узрява по-бързо от бананите.
Авокадото е едно от най-евтините средства да забавите стареенето на кожата си.
ЗАЩО СЕ ПРИСТРАСТЯВАМЕ КЪМ ПЪРЖЕНИТЕ КАРТОФИ
Дървото на авокадото има нужда от любов. Ако се грижите с любов към дръвчетата, те ще родят много повече плодове. Има хора, които им говорят.
Съществува авокадо без костилка, известно като коктейлно авокадо. Това се получава, когато цветовете не се опрашат, а резултатният плод е по-малък (5-8 см) и може да се яде с кората.
Мексико е най-големият производител на авокадо с 2 550 000 тона за сезон 2020/21, което е 1/3 от световното производство, и 2/3 от тях се внасят от САЩ.