Кой има имен ден днес, 7 юли, 2024 г.


Кой има имен ден днес, 7 юли, 2024 г.
Снимка: iStock

На днешния ден - 7 юли 2024 г. - празник имат Неделя, Неделчо, Недялка, Недялко, Неда, Недьо, Недка, Недко, Нели, Нелина, Ненка, Ненко, Ненчо, Делян, Дельо, Делчо. Честит имен ден!

Православната църква почита на този ден Света великомъченица Неделя, известна още като Кириакия.

Според народните поверия и предания, ако времето на днешният ден е горещо - зимата ще е дълга и студена. Ако времето е прохладно и дъждовно - зимата ще бъде мека.

Недялко е славянско име, което произлиза от думата неделя. В миналото мъжете, които се раждат в неделя, биват кръщавани така. Женският вариант на името е Недялка.

Делян идва от гръцки език и означава "хитрец" или "трудолюбив, работлив човек" според славянския език.

Пожелания за имен ден

Пожелавам ти най-вече здраве, то е всичко, което ни трябва, а всичко останало ще си дойде само. Честит имен ден!

***

Желая ти най-красивата приказка, с най-красивите приятели и най-красивите моменти в нея. Бъди добрият герой, който прави хората щастливи и никога не отстъпва пред злото.

***

Честит имен ден!

Пожелавам ти дълги години щастливи моменти с любимите хора, да постигаш целите си с лекота и все така да продължаваш напред с много настроение!

***

Желая ти прекрасен имен ден, много подаръци днес да получиш и най-вече здраве и любов. Нека нищо не те спира, когато покоряваш най-високите върхове и тези твои постижения бъдат за пример на всички ни.

***

С пожелание за още повече успехи в работата, много любов и разбирателство в семейството и все така да бъдеш душата на компанията сред приятелите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама