Изкуството да избираш подаръци с Андреа Банда Банда, Мила Михова и Лили Гелева


Изкуството да избираш подаръци с Андреа Банда Банда, Мила Михова и Лили Гелева
Снимка: Личен архив

Когато става въпрос за подаръци, всеки един от нас иска да остави следа и да внесе радост в живота и сърцата на своите близки. В забързания свят, в който живеем, обаче, понякога е трудно да намерим вдъхновение и креативност. Затова като част от кампанията за лансирането на новото си приложение Orange Gifts, верига книжарници Orange се допита до Андреа Банда Банда, Мила Михова и Лили Гелева за техните тайни, съвети, впечатления и подходи при избора на подходящ подарък.

Андреа Банда Банда

Всеки един от нас е получил поне един запомнящ се подарък през живота си. Андреа, ще ни споделиш ли кой е той за теб и какво го прави толкова специален?

На седмия ми рожден ден баща ми ми подари малко кученце, порода ризеншнауцер. Беше изненада както за мен, така и за майка ми. Тя не беше очарована, но за мен това беше момент като по филмите: отворих вратата, всички деца се скупчиха зад мен и ми подадоха бебе кученце. Кръстих го Арнълд и тъй като съм единствено дете, а винаги исках да имам брат или сестра, казвах, че това е брат ми.

Има ли подарък, за който винаги си мечтала, но и до ден днешен не си получила?

Мисля, че имам всичко, което ми трябва. Пораснах в семейство, в което винаги сме живели на строг бюджет и за празници получавах неща, които така или иначе ми трябват. Мисля, че беше полезно, защото сега обичам практичните подаръци.

Случвало ли ти се е да изпитваш затруднение при избора на подарък за близък за теб човек и как намираш вдъхновение в такива моменти?

Преди ми беше доста трудно да избирам подаръци, особено ако става дума за приятел, който “си има всичко”. Хубава книга или нещо забавно винаги би ме зарадвало, затова си използвам Orange gifts с голяма радост. Наскоро подарих книга за фотография и инстантна камера от приложението и получателят беше много щастлив. Сега, като се замисля за въпрос 2, напоследък, когато разглеждам приложението и различните настолни игри в него, си мисля, че много бих се радвала някой да ми подари настолни игри *намиг-намиг*

Мила Михова

Мила, ти как избираш подаръци за твоите близки – търсиш ли нещо персонализирано или предпочиташ да подариш нещо универсално?

Винаги избирам подарък, съобразен с вкуса и интересите на човека, но и с повода. Обикновено се старая да е подарък, който ще го накара да се почувства добре, да се почувства обгрижен, да знае, че съм вложила мисъл и отношение в избора. И съм от онези хора, които жестоко се вълнуват, когато приятел или близък отваря подаръка си от мен, буквално нямам търпение да го подаря и да видя реакцията им.

Кое е най-голямото предизвикателство, пред което се изправяш при избора на подходящ подарък?

Обикновено времето, с което разполагам за обиколки в търсене на подаръка- голям мой минус е, че често оставям това за последния момент и съм в състезание с времето.

Какво правиш, когато трябва да избереш подарък за човек, когото не познаваш толкова добре? Имаш ли някакъв списък с артикули, които подаряваш в такъв случай?

Честно казано, за хората, които познавам по-малко, съм фен на подаръчните ваучери- така хем правя подарък, хем знам, че човекът ще го употреби за нещо, което истински харесва и истински го интересува. Иначе, имам списък в Orange gifts, в който събирам някои от най-подходящите книги и албуми, които можем да подарим на приятели, близки и не толкова близки, защото обхващат всевъзможни интереси от областта на изкуството, литературата, езотериката и личностното развитие.

Лили Гелева

Снимка: Victoria Vivienne

Лили, съвсем скоро отпразнува рождения си ден. По този повод получи ли някой подарък, който се открои от всички останали и какъв беше той?

Най-големият подарък за мен са хората в живота ми. Времето ни заедно. Всичко друго са подробности. Които, разбира се, никак не са без значение. Импулсът да зарадваш някого или пък да се погрижиш за себе си, превръща света ни в едно малко по-добро място за живеене. Като посланик на книжарници Orange, разбира се си доставих удоволствието да си избера нещо хубаво от мен за мен. А какво по-хубаво от книга? Спрях се на „Разпилян ум” на Габор Мате, тъй като откакто съм родител отговорността да се разбирам по-добре не ми диша във врата, а направо аз на нея, догонвайки я.

Някога връщала ли си подарък, който не ти е харесал?

Случвало ми се е, да. И като съм получавала, и като съм подарявала. Деликатна работа. И още по-деликатна става когато се стремиш да живееш минималистично откъм вещи, както се научих аз последните години.

Случвало ли ти се е да забравиш важен празник на близък за теб човек и да трябва да избираш подарък в последния момент? Какво направи в тази ситуация?

Не ми се е случвало. Мисля ги тези неща. Имам си и списък в Orange Gifts с идеи, периодично си зяпам и добавям нови, има невероятно много и супер интересни неща, винаги съм го знаела, но така на спокойствие, като си разглеждам в приложението, се изумявам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама