Изкуство върху пакетчета чай (СНИМКИ)


Изкуство върху пакетчета чай (СНИМКИ)
Снимка: iStock

Художничка вдъхва нов живот на използвани пакетчета чай, като рисува върху тях британски забележителности, предаде Пи Ей медия/ДПА.

Така Каролин Уест, която е на 49 години, превръща често изхвърляните опаковки в "нещо красиво" по думите й.

Тя започва да рисува върху пакетчета чай през август 2023 г., като изобразява върху уникалните платна всичко - от популярни забележителности, включително Стоунхендж, до природни картини.

Уест е изрисувала около 70 пакетчета чай и продължава. Според нея за завършването на едно нейно творение са необходими от час до час и половина в зависимост от детайлите.

"Наистина ми харесва идеята да вземеш нещо, което обикновено изхвърляш, да го превърнеш в произведение на изкуството и да му вдъхнеш нов живот", казва Каролин Уест, която живее в Уотърлувил, в Хемпшир.

"Мисля си, че всички сме толкова заети през цялото време, трудно е да намерим време да забавим темпото и да забележим красотата в ежедневните неща, които често приемаме за даденост", казва художничката. "Хареса ми идеята да използвам пакетчета чай като начин да превърна нещо обикновено в нещо красиво".

Процесът започва с изсушаване на използваните пакетчета, което може да отнеме няколко дни - разрязване, изстъргване на чая и изглаждане.

Краищата им се отрязват, торбичка от чай се поставя върху специална хартия, нанася се основен слой и тогава се пристъпва към създаването на изкуство с помощта на акрилни бои.

"Това е сложен процес, защото трябва да изчакате да изсъхне напълно, тъй като пакетчетата чай са доста абсорбиращи", добавя Уест.

"След това просто постепенно наслагвате слоевете, залепвате ги в краищата, сваляте ги от хартията и се надяваш да не се скъсат", отбелязва художничката.

Тя казва, че любимият ѝ обект за рисуване е Стоунхендж.

Уест публикува творенията си в социалните медии и казва, че хората, които проявяват интерес, "означават много за мен".

"Наистина е прекрасно да получавам положителни отзиви за нещо, което обичам да правя, а хората просто са много учудени от факта, че тези картини са върху пакетчета чай", добави тя.

Уест се занимава и с рисуване на други дребни предмети, включително тиквени семки и листа, и дори е превърнала пакетчетата с чипс в ключодържатели и колиета, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама