Ето защо НЕ трябва да празнувате 40-тия си рожден ден (ВИДЕО)


Ето защо НЕ трябва да празнувате 40-тия си рожден ден (ВИДЕО)
Снимка: iStock/Guliver

40-годишнината не бива да се празнува? Но защо? Според мнозина 40 е много фатално число и е по-добре да не отбелязваме 40-тия си рожден ден. Разбира се, както при всички останали суеверия и тук няма обяснение, което да е логично, но е факт, че нещастия се случват на много хора, решили да отбележат празника си.

5 причини да НЕ празнувате 40-тия си рожден ден

Рожден ден

Легендата за ангела пазител

40 се свързва с легендата за ангела пазител, според която той престава да покровителства над човека след навършването на заветната възраст.

Библията

В Библията това число е особено символно натоварено, защото продължителността на потопа била 40 дни, скитанията на евреите в пустинята и напускането на душата на човек след смъртта също. Съществуват още безброй примери, но вярването за лошата поличба на 40-те не е подкрепено от църквата.

Астрологията

Ако вярвате повече на астрологията, тя също не е в много добри отношения с това число. Астролозите казват, че възрастта от 39 до 43 години е кризисна, защото човекът е под влиянието на Уран, а той може да привлече неприятни ситуации и промени в живота. Сред възможните такива са: фалит, разпадане на връзки и семейство, тежки заболявания.

Таро картите

В Таро културата пък 40 е свързано с предизвикателства, сблъсъци и изпитания, а понякога дори и със смърт.

Азиатската култура

Числото 4 в Азия е фатално както е при нас числото 13, но там 4-ката дори се игнорира. Има места, на които няма 4-ти етаж в сградите, няма апартамент под номер 4 или линия на градския транспорт с номер 4. Странно, нали?

Съществуват ли доказателства?

А сега ще ви дадем едно живо доказателство защо не е лоша идея да пропуснете празника. През 2021-ва година телевизионната водеща Никол Ричи навърши 40 години и реши да отпразнува празника си подобаващо, но когато духна свещичките на тортата, русата ѝ коса пламна. Тя сама качи видеото от рождения си ден в социалните мрежи, като написа: „Добре…. засега 40-те са огън“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама