Ето как бързо да спрете хълцането


Ето как бързо да спрете хълцането
Снимка: iStock

На много на нас ни се е случвало да хълцаме. Не е приятно, но в повече случаи бързо отминава. Ако имате хронично хълцане обаче, което продължава повече от 48 часа, е добре да се консултирате с вашия лекар. Това може да е признак на заболяване, изискващо лечение.

Добър начин да се справите с хълцането е чрез използване на техники за дишане и правилна стойка на тялото. Това често води до отпускане на диафрагмата.

Ето и 5-те най-лесни начина за справяне с хълцането чрез промяна на позата на тялото и използване на техники за правилно дишане:

Упражнявайте премерено дишане. Нарушете дихателната си система с бавно, премерено дишане. Вдишайте и издишайте точно 5 последователни пъти.

Задръжте дъха си. Вдишайте голяма глътка въздух и я задръжте за около 10 до 20 секунди, след което издишайте бавно. Повторете, ако е необходимо.

Дишайте в хартиена торба. Поставете хартиена торба за обяд върху устата и носа. Бавно вдишвайте и издишвайте, издухвайки и надувайки торбичката. Никога не използвайте найлонова торбичка, тъй като крие риск от задушаване

Прегърнете коленете си. Седнете на удобно място. Приведете коленете до гърдите си и ги задръжте там за 2 минути. После бавно възвърнете нормалната поза на тялото си.

Компресирайте гърдите си. Наклонете се или се наведете напред, за да компресирате гърдите си. Така ще окажете натиск върху диафрагмата

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама