20 интересни факта за Сейшелските острови, които може би не знаете


20 интересни факта за Сейшелските острови, които може би не знаете
Снимка: iStock

Потегляме на една виртуална разходка до неописуемо красивите Сейшелски острови. Предлагаме ви 20 интересни факта, които може би не знаете за тях.

1. Сейшелските острови са архипелаг от 115 острова, разположени в Индийския океан, североизточно от Мадагаскар.

2. Със своите девствени бели пясъчни плажове и кристално чисти води, Сейшелските острови често се смятат за райска дестинация за младоженци и богати хора.

3. Столицата на Сейшелските острови е Виктория, разположена на остров Мае.

Вижте още: 20 интересни факта за Монако, които може би не знаете

4. Официалните езици на страната са сейшелски креолски, английски и френски.

5. Атолът Алдабра, обект на световното наследство на ЮНЕСКО, е един от най-големите повдигнати коралови атоли в света и дом на гигантската костенурка Алдабра, един от най-големите видове костенурки.

6. Сейшелските острови са известни със своята уникална и разнообразна флора и фауна, с голям дял ендемични видове, които не се срещат никъде другаде на Земята.

7. Природният резерват Vallée de Mai, също обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, е дом на емблематичната палма Coco de Mer, която дава най-големите семена в растителното царство.

8. Сейшелските острови имат население от около 98 000 души, което ги прави една от най-малките държави в Африка по население.

Вижте още: 20 интересни факта за Малдивите, които може би не знаете

9. Страната може да се похвали с тропически климат през цялата година, като температурите обикновено варират от 24°C до 30°C.

10. Anse Source d'Argent, разположен на остров Ла Диг, често е цитиран като един от най-красивите плажове в света, с уникалните си гранитни камъни и тюркоазени води.

11. Сейшелските острови имат един от най-високите проценти защитена земя в света, като над 50% от територията им е определена като национални паркове и природни резервати.

12. Сейшелските острови са популярна дестинация за наблюдатели на птици, с множество видове птици, включително редкия сейшелски черен папагал, открит в горите му.

13. Икономиката на страната разчита в голяма степен на туризма, който представлява значителна част от нейния БВП.

14. Сейшелската кухня е смесица от африкански, френски, китайски и индийски влияния, като популярни са ястия като риба на скара, къри от октопод и ориз с кокос.

15. Сейшелските острови са дом на някои от най-ексклузивните и луксозни курорти в света, предлагащи частни вили, спа центрове и гурме заведения за хранене.

16. Сейшелските острови са популярна дестинация за гмуркане, с оживени коралови рифове, гъмжащи от морски живот, включително цветни риби, скатове и костенурки.

17. Сейшелските острови са известни със своите цветни фестивали, като годишния Carnaval International de Victoria, който празнува разнообразната култура на страната с музика, танци и паради.

18. Страната е пионер в опазването на морската среда с инициативи като Сейшелския морски пространствен план, насочени към защита на нейното богато морско биоразнообразие.

19. Сейшелските острови са член на Общността на нациите и получават независимост от Великобритания през 1976 г.

20. Сейшелската музика се характеризира със своите оптимистични ритми и колоритни мелодии, като жанрове като Sega и Moutia са популярни както сред местните, така и сред посетителите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама