10 основни критерии при избора на бебешки пелени: Кратко ръководство за родители


10 основни критерии при избора на бебешки пелени: Кратко ръководство за родители
Снимка: Pufies

Нормално и естествено е всеки родител да се старае да положи най-добрата грижа за детето си. Това включва и аспекти като пелените, чийто избор, оказва се, изобщо не е толкова лесен. На пазара се предлагат различни модели, размери и брандове. Как да изберете най-подходящите? Следвайте краткото ни ръководство.

Тип

Първо обмислете добре какъв тип пелени ще ви бъде най-удобно да използвате в новото си ежедневие. Предлагат се както такива за еднократна употреба, така и такива за многократна. Както подсказват и имената – едните се използват веднъж и след това се изхвърлят. Другите могат да се перат у дома и да се използват много пъти. Ако пък ви предстои лятна морска почивка, може да изберете модел, подходящ за плуване.

Форма

Пелените се предлагат в различни форми – като такива за повиване и залепване отстрани или като гащички за обуване. Първият тип е по-подходящ за новородени и по-малки бебета, тъй като попива и абсорбира добре. Вторият тип се използва за малко по-големи и прохождащи деца, защото осигурява отлична подвижност

Материал

Бебешката кожа е мека и нежна, а когато е подложена на влага е изключително чувствителна към подсичане. За да избегнете подобен сценарий, изберете пелени, чийто материал е максимално щадящ. Сред предлаганите възможности са:

  • Бамбук
  • Памук
  • Органичен памук
  • Синтетични материи

Пол

Предлагат се пелени, съобразени с пола на бебето. Моделите се делят на момчешки, момичешки и универсални.

Размер

Пелените имат размери. Най-малките, предназначени за новородени, нямат номер. След това номерацията е от 1 до 8. Обикновено размерите са обвързани с килограмовия диапазон, за който е подходящ моделът.

Килограми

Обикновено бебешките пелени са проектирани по такъв начин, че да осигуряват максимален комфорт, защита и подвижност. Затова различните размери отговарят и на различните килограми на детето, за да пасне пелената по най-добрия начин.

Възраст

Освен размер и килограми, пелените могат да са предназначени за различни възрасти. Това е още една характеристика, по която можете да се ориентирате при избора си, за да се спрете на модела, който ще пасне най-добре на вашето дете.

Количество в пакет

Пелените се предлагат в различни по големина пакети, като изборът се съобразява с употребяваното количество и желаната честота на пазаруване. Някои родители предпочитат да взимат по-големи количества. Така, запасявайки се с повече, не се притесняват, че пелените им ще свършат в най-неподходящия момент. Други пък са в очакване съвсем скоро детето им вече да няма нужда от употребата на пелени и съответно предпочитат да взимат по-малки количества. Пелените се предлагат в малки опаковки от под 30 броя до големи пакети с над 120 броя.

Производител

Още един отличителен признак, по който можете да избирате пелените за вашето бебе, е производителят. Сред най-популярните имена на пазара са Pampers, Pufies, Huggies и други.

Цена

И накрая нека не забравяме цената, която също е важен показател при избора на бебешки пелени. Тя варира в зависимост от използваните материали, количеството в пакета, формата, производителя на продукта, както и типа употреба. Съобразете ежедневните си нужди и бюджета, с който разполагате, за да изберете най-подходящия вариант на бебешки пелени за вашето мъниче.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички