"Зелените" протеини са по-добри за здравето и околната среда


"Зелените" протеини са по-добри за здравето и околната среда
Снимка: ПР

Идването на пролетта повишава не само дневната температура, но и възможността да увеличим двигателната си активност и да включим повече храни на растителна основа в менюто си.

"Диета, богата на растителни храни – сезонни зеленчуци и плодове, сурови ядки, бобови и пълнозърнести храни - се счита за една от най-здравословните и се характеризира с понижаване риска от сърдечно-съдови заболявания, диабет и наднормено тегло. Освен това началото на пролетта е подходящ период за предприемане на разтоварващ хранителен режим. Veggie Plate/Зелено плато е достъпна и лесна за изпълнение концепция, която обединява най-важното при храненето на растителна основа. Подходяща е за всеядни, вегетарианци, вегани или флекситарианци.", обяснява Весела Ламбер, експерт "Здравословно хранене".

Освен опция за балансирано меню, продуктите на растителна основа се грижат и за здравето на околната среда.

Телешкият протеин например изисква около 100 пъти повече вода, отколкото растителния протеин. Един акър обработваема земя е достатъчен за производството на 9 кг. протеин от телешко месо и на 161 кг. протеин от соя. Освен това тя съдържа и всички необходими за човешкия организъм аминокиселини.

"В Нестле вярваме, че пътят към по-устойчиво бъдеще можем да изминем само с общите усилия на бизнеса и обществото. С всеки наш социален ангажимент - от "Нестле за живей активно!" през "Нестле за по-здрави деца" до ангажиментите ни за подобряване на околната среда, се стремим да променяме живота към по-добро с конкретни стъпки и примери.", каза Нели Ангелова, директор "Комуникации", Нестле Югоизточен пазар.

Nestlé се ангажира да предоставя по-вкусни, питателни и на растителна основа възможности за потребителите по целия свят. Хората продължават да търсят различни начини да се хранят по-здравословно и да намалят екологичния отпечатък от храненето си. Компанията обяви амбицията си да постигне нулеви нетни емисии на парникови газове до 2050 г., включително чрез предлагане на повече растителна храна и напитки.

Продуктите на Garden Gourmet се вписват във философията на "Зеленото плато" и са здравословна алтернатива на месото, изцяло на растителна основа. Sensational Burger, Веган Хапки и Веган Кюфтенца са вкусна "зелена" алтернатива и за месоядци, и за вегетарианци. В основата на всички тях е соевият протеин, доказан като един от най-пълноценните продукти, доставящ на организма деветте основни аминокиселини. В допълнение всички продукти от линията се предлагат в опаковки, произведени за рециклиране.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама