Чесънът крие редица ползи за нашия организъм и се препоръчва дори от лекари.
Тези, които имат по-чувствителен стомах трябва да не прекаляват с консумацията му и най-добре да си го хапват печен.
Ето какво ще се случи с организма ви, когато хапвате чесън:
През първия час чесънът се смила в стомаха и става храна за тялото.
След като минат два часа и малко повече, той започва да се бори със свободните радикали и съществуващите ракови клетки в тялото ни.
Вижте още: 3 ползи от хапването на портокали
Между 4-я и 6-я час метаболизмът в организма започва да се усеща ползата от чесъна и активира процеса на премахване на излишните съхранени течности и изгаря телесните мазнини.
След шестия час хранителните вещества вече са изиграли ролята си на клетъчно ниво и предпазват от оксидация.
Хапвайте си по-често печен чесън, защото той ще предпази организма от редица здравословни проблеми, като сърдечно-съдови проблеми, настинки, наднормено тегло, липса на енергия и много други.