Джинджифиловото кафе е традиционно напитка от Южна Индия, има противовъзпалителни свойства и обикновено се използва като ефективно средство за лечение на кашлица, възпалено гърло, грип, лошо храносмилане и много други... Тази напитка е идеална за стопляне на тялото ви през зимата, като същевременно повишава енергийните ви нива, когато се консумира. Също така помага за поддържане на здрава кожа.
Вижте още: Спрете да вярвате на тези 5 мита за кафето
Имате нужда от:
2 малки парченца корен от джинджифил или 1/2 ч.л. сух джинджифил на прах
1/4 ч.л. леко счукани зърна черен пипер
4-5 листа босилек
1 ч.л. смляно кафе
2 чаши вода
2 с.л. палмова захар (подсладител по избор)
мляко (по желание)
Начин на приготвяне:
В тенджера добавете във вода джинджифила, листата босилек, кафето, черния пипер, захарта или друг подсладител. Можете също така да прибавите малко мляко и да оставите да къкри на среден огън за 5 минути. Изключете котлона, затворете капака на тенджерата и оставете да къкри още 2-3 минути. Отцедете в чаша и пийте кафето топло.