Глухарчето е с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на фибри, както и антиоксиданти, витамин К, витамин А и витамин С.
Изследванията дори показват, че може да помогне за намаляване на растежа на клетките на рака, понижаване на нивата на холестерола и подпомагане на чернодробната функция.
Освен че е богато на много витамини и минерали, които насърчават силната имунна система, глухарчето също е лесно достъпно, лесно за добавяне към нашата диета и е изпълнено с характерен, пиперлив вкус.
Ето повече за това какво ни показват изследванията относно ползите от корена на глухарче:
1. Може да помогне за убиване на раковите клетки.
2. Може да помогне за намаляване на холестерола и високото кръвно налягане.
3. Богат на антиоксиданти.
4. Подпомага здравето на черния дроб и бъбреците.
5. Поддържа имунната система и се бори с бактериите.
6. Укрепва костите.
7. Насърчава здравето на кожата.
8. Високо съдържание на фибри.
Продуктите, съдържащи глухарче, се предлагат в различни форми, включително тинктури, течен екстракт, чайове, таблетки и капсули.
Глухарчетата са в изобилие както в задните дворове, така и в хранителните магазини. Въпреки че е безопасно да берем глухарчета от собствения си двор и да ги използваме, трябва да се уверим, че избягваме зони, където са били пръскани средства за борба с плевелите или пестициди, и да не забравяме да измием добре.
Съберете корените, като копаете малко дълбоко в почвата и издърпвате всички стъбла, към които могат да бъдат прикрепени цветята. Измийте добре корените, за да се уверите, че цялата мръсотия е отстранена преди употреба.