СЗО: Mесните продукти повишават риска от рак


СЗО: Mесните продукти повишават риска от рак
Снимка: iStock/Guliver

Световната здравна организация (СЗО) смята да включи бекона, пържолите и наденицата в списъка с потенциалните канцерогени.

Както съобщава в. "Дейли мейл", лекарите са готови да поставят месните продукти в списъка с канцерогенни вещества, наравно с арсеника и азбеста. Според съобщения в медиите, прясното месо също попада в списъка с канцерогените. СЗО го определя като "малко по-малко опасно от консервираното". Учените обясняват, че използването на тези продукти би могло да повиши риска от рак на дебелото черво.

Обновяването на списъка с канцерогени идва на фона на съобщенията, че във Великобритания от рак всяка година умират повече от 150 000 души. СЗО е готова да отиде по-далеч и да обяви, че преработеното месо причинява рак.

"Дейли мейл" посочва, че тези промени в списъка с опасните храни ще нанесе силен удар на селското стопанство, както и на бизнеса в сферата на бързото хранене.

Според съобщения в медиите, официално обновеният списък ще бъде обявен в понеделник.

Изтончик: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама