С тези домашни средства ще забравите за есенните вируси при децата


С тези домашни средства ще забравите за есенните вируси при децата
Снимка: Istock

Сополи, кашлица, температура – звучи като филм на ужасите, нали? Филмът обаче става още по-страшен, когато от всички тези симптоми страдат децата ни. Сезонът на гриповете и настинките е тук, което не означава, че през идните месеци ще си стоим по цял ден болни вкъщи с децата. Сега е перфектният момент да започнете с превенцията срещу есенните вируси и тук на помощ идва народната медицина, която ще си свърши работата отлично.

4 натурални средства за превенция на настинкака при децата

Сироп от черен бъз

Черният бъз е перфектният лек за превенция и лечение на грип, той помага и за облекчаване на болки в гърлото и мускулите.Сиропът от черен бъз е мощен имуностимулант и е препоръчително да се приема по една чаена лъжичка от него сутрин на гладно.

Вижте още: Правете тези неща, за да се излекувате по-бързо от грип

Чесън с мед

Чесънът е изключително ефективен при подсилване на белите кръвни клетки, което е и причината за подсилването на организма. Той действа срещу всички видове инфекции и заболявания. Най-лесният начин за усвояване на активните му вещества от организма е да се приема суров или сух с мед. За децата бихме ви препоръчали да предлагате сух, понеже миризмата му е много по-слаба.

Чесън с мед

Цинк

Цинкът също като чесъна помага на организма в създаването на бели кръвни телца. Той забавя размножаването на вирусите и ефективно се бори с тях при появата им. За да си набавят децата повече цинк, можете да им предлагате храни като: миди, ядки, яйца, млечни продукти и червено месо.

Мед

Медът притежава антибактериални и антимикробни свойства, което го прави идеален за лечение и превенция на грипни симптоми. Според изследвания медът намалява възстановителния период при децата с цели два дни и е по-ефективен дори от антибиотиците. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама