Рецептата на лечителя Петър Димков за сироп от черен бъз


Рецептата на лечителя Петър Димков за сироп от черен бъз
Снимка: iStock

Черният бъз съдържа цяла палитра от полезни вещества – калий, фосфор, мед, витамините А, С, В, както и растителни протеини и диетични фибри. Като прибавим към тях и огромното наличие на антиоксиданти и противовъзпалителни вещества, ползата от тези малки плодчета за здравето е огромна. Научете повече ТУК.

Бере се в края на август, след което клонките и зелените плодове, които са отровни, се изхвърлят.

Днес ви предлагаме рецептата на народния лечител Петър Димков за сироп от бъз, който е мощен имуностимулатор.

Вижте още: Най-лесната и ароматна рецепта за сок от бъз

Необходими продукти:

4 килограма бъз

1 килограм захар

Начин на приготвяне:

Добре измийте узрелите зърна с помощта на вилица. Вземете голям стъклен буркан и редете на слоеве. Първият слой плодове трябва да е с дебелина 2 см, следва захар и отново плод. И така, докато мястото или продуктите свършат. Трябва да приключите със захар.

Препоръчва се стъкленият съд да се покрие с марля. Съхранява се на светло и слънчево място за три седмици, след което плодовете се прецеждат през марля. Готовият сироп се налива в бутилки, но не до горе, тъй като процесът на ферментация продължава.

Как да прилагате:

Сиропът от черен бъз се съхранява в хладилник и се приема от 1/2 до 1 ч.л. всеки ден, когато е сезонът на настинките и грипът.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама