Народна медицина: Лекове при болки в гърба


Народна медицина: Лекове при болки в гърба
Снимка: iStock/Guliver

С днешния начин на живот, да избегнем болките в гърба е почти невъзможно. Работното място, неправилната стойка, неудобната възглавница или матрак са само част от причините за неприятния дискомфорт в гърба. Разбира се, че най-вероятно на пазара има много лекарства, които облекчават болките, но те едва ли биха били най-доброто решение, ако можем да се справим и без тях.

3 домашни средства за болки в гърба, които наистина помагат

Компрес

Когато е налично възпаление или дори мускулни контракции, редуването на топъл и студен компрес ще ви облекчи почти незабавно. Правете си водни компреси, като първо поставяте студения компрес за 15 минути, а след това и топлия за около 10 минути. Правете това по 3 пъти на ден и болката ще отшуми напълно само след няколко дни.

Използвайте розмарин

Розмарин

Освен за подправяне на ястия, розмаринът помага и за облекчаване на болки, благодарение на противовъзпалителните си свойства. Можете да използвате масло от розмарин, което да втривате на засегнатите от болката места. Ако пък разполагате с вана, би било добра идея да си направите отвара в нея. Изсипете няколко пакетчета пресен розмарин във водата, изчакайте малко и след това влезте в нея и просто релаксирайте.

Джинджифил

Противовъзпалителните свойства на джинджифила ще спомогнат за освобождаване на напрежението, натрупано в гърба. Направете си запарка от джинджифил, като обелите и настържете парченце от него. През това време оставете половин литър вода да се стопли на котлона и добавете към нея настърганото парченце джинджифил преди да заври. Отварата се оставя настрана за 10 – 15 минути, за да може джинджифилът да пусне соковете си. Можете да пиете чая или да масажирате с него местата, на които усещате болка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама