Най-големите глупости, които сте чели за отслабването


Най-големите глупости, които сте чели за отслабването
Снимка: iStock

Всяка от нас е отваряла безброй статии със заглавия от типа „Как бързо да свалите излишните килограми“. Хубаво е да сте информирани по тази тема, но най-вероятно ще се разочаровате, когато разберете, че голям процент от нещата, които сте чели, са пълни глупости. За съжаление, все по-често попадаме на митове и заблуди. От магически хапчета до обещания за бързо и лесно отслабване – срещаме всичко това и още.

Нека започнем оттам, че всяко тяло е уникално само по себе си. Ако един метод се отразява положително на някого, върху друг човек може да има обратния ефект.

Вижте също: Най-големите грешки на жените във фитнес залата

Ето кои са най-големите глупости на които може да прочетете или чуете

Пропуснете хранене

Това единствено може да забави и стресира метаболизма ви, особено ако преди това не сте се подлагали на режими и диети, както и да доведе до преяждане по-късно през деня.

Въглехидратите са вредни

Те са основния източник на енергия и са от изключително голямо значение за нашето здраве. Делят се на: прости- усвояват се бързо и лесно от организма, и сложни- разграждат се и се усвояват по-бавно.

Мазнините се врагът

Не всички видове мазнини са вредни. Ненаситените като авокадото, ядките и зехтина са полезни, особено за жените. Те са полезни за сърцето и за "лошия холестерол" в кръвта.диети

Хапчета и добавки за отслабване

Много от добавките, които помагат за свалянето на килограми, са вредни за здравето ви. Съдържат стимуланти и диуретици, които могат да ви навредят, особено ако не е съгласувано с медицинско лице.

Вижте също: От жена: Най-досадните типове мъже в залата (СМЯХ)

Безглутеновите диети водят до отслабване

Глутенът не е директно свързан с отслабването. За хората, които нямат глутенова непоносимост, такъв тип диета не предлага специални предимства.

Тренировките на гладно са по-ефективни

Това може да доведе до загуба на мускулна маса. Намаляват енергията и издръжливостта ви, защото организмът ви няма достатъчно глюкоза. Ако тренирате на гладно, трябва да имате предвид, че рискът от травми е много по-висок.

Отслабването е възможно само чрез диети

Балансираното хранене и да давате на тялото си това от което има нужда е ключът към добрата форма.

диета

Не забравяйте, че най-ефективният режим е този, който може да се превърне в начин на живот и да се изгради като навик. Бъдете внимателни при избора на методи за постигане на желаната форма. Важно е да се доверявате на научно обосновани съвети и да избягвате бързи решения, които могат да навредят на здравето ви.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама