Тези сушени плодове се препоръчва през зимата за по-добро храносмилане и по-добър имунитет.
През зимата трябва да се погрижим за здравето и имунитета си. Експертите твърдят, че е най-добре да наблегнем на естествените храни, които могат да съхранят здравето ни в студените дни.
Вижте още: Мушмули: Най - полезният зимен плод
Нищо не може да се сравни със сушените плодове, когато става въпрос за поддържане на здравето и контрол на теглото през зимата и празничния сезон. Експертите препоръчват кои сушени плодове е най-добре да ядете през зимата. Открийте и техните предимства.
Стафиди
Стафидите са по същество изсушени гроздови семки и добавят естествен сладък вкус към вашата диета. Стафидите са богати на желязо, което помага за предотвратяване на анемия. Съдържанието на фибри също подпомага храносмилането и ви поддържа сити.
Сухи фурми
Фурмите са сладко и питателно допълнение към вашата диета. Те са отличен източник на диетични фибри, които помагат за регулиране на нивата на кръвната захар и контрол на теглото. Фурмите са богати на калций и калий, поддържащи здравето на костите и мускулната функция.
Сини сливи
Сините сливи са известни с това, че поддържат здравето на храносмилането. Те са естествено слабително средство, полезно за предотвратяване на запек, който е доста често срещан проблем през зимните месеци. Те са богати на антиоксиданти , които се борят срещу възпалението и допринасят за общото благосъстояние.
Сушени кайсии
Придава енергичен сладък плодов вкус с всяка хапка. Сушените кайсии са богат източник на витамини А и С, които укрепват имунитета, което е незаменим фактор през зимния сезон. Тези витамини са полезни за здравето на кожата и очите. Ето защо сушените кайсии са чудесно допълнение към вашата диета .
Включването на тези сухи лакомства в ястията ви по време на празничния сезон е мъдър избор не само за здравето, но и за цялостното удоволствие през това време на годината.
Вижте още: Как да спрете да преяждате със сладко вечер - съвети
Подарете си естествен източник на енергия , особено важен през студения сезон, когато имаме нужда от допълнителна енергия. В допълнение, те са полезни в борбата с често срещаните през зимата състояния, като анемия и запек, благодарение на съдържанието на желязо и фибри .