Какво се случва с тялото ви, ако спрете да носите панталони


Какво се случва с тялото ви, ако спрете да носите панталони
Снимка: iStock

Панталоните могат да намекнат на света какъв стил следвате и каква работа имате. Те винаги са били част от гардероба на хората. Но, изненадващо, някои неща могат да се случат, ако спрем да ги носим за известно време, и здравето ни също може да се промени.

1. Можете да избегнете целулита или неговото влошаване

Експерти твърдят, че ако спрем да носим тесни панталони, особено тесни дънки, бихме могли да избегнем влошаването на целулита. Когато кръстосваме крака или носим тесни панталони, има голям шанс да развием "портокалова кожа".

Британски изследователи предупреждават, че много тесните дънки провокират целулит по бедрата. Прекъснатата циркулация на кръвта пречи на кислорода и хранителните вещества да стигнат до мястото, където трябва в тялото ни.

Вижте още: Не давайте пари за скъпи кремове, тази домашна смес ликвидира целулита

2. Може да погледнете на себе си с други очи

Носенето на панталони може да ви накара да се видите по-слаби, отколкото сте. Те прикриват всички "проблемни" места по тялото ни и може да ни приспиват в лъжливото усещане, че нямаме нужда да спортуваме. Ако спрете да носите панталони, може да разберете, че някои части от тялото ви се нуждаят от вашето внимание и това може да бъде силна мотивация да изберете активен начин на живот.

3. Вашето тяло и вътрешни органи може да се чувстват по-спокойни

Тесните дрехи, дънките и коланите, както и оформящото бельо могат да причинят проблеми, особено когато някой преяде. Налягането, създадено от панталони и колани върху стомаха, може да провокира киселинен рефлукс - връщане на стомашна киселина обратно, причинявайки киселини. Така че, когато спрем да носим панталони, може да почувстваме по-малко натиск върху вътрешните си органи и да избегнем тези неприятни усещания.

Вижте още: Как ефективно да се справим с киселините в стомаха

4. Тялото ви може да сърби по-малко

Може да сме алергични към различни материи и това е причината понякога тялото да ни сърби. Но това, което го кара да сърби силно, е плътният контакт на материала с краката ни. Носейки панталони, особено тесни, като скини и клинове, провокираме този плътен контакт на дрехите с тялото ни и то може да започне да се подува и сърби. Изненадващо, дори копче може да предизвика дискомфорт, ако сте алергични към някои метали.

5. Можете да избегнете акне по краката

Носенето на тесни панталони, особено панталони за йога, може да е причина за фоликулит, който е акне и дразнене, причинени от напрежението от панталоните. Освен това потта се изпарява по-лошо, когато носите панталони. Така че, ако носите широки дрехи, шансът да избегнете този неприятен ефект е по-голям.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама