Как да подобрим здравето на лимфата си (ВИДЕО)


Как да подобрим здравето на лимфата си (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Лицето ви е подпухнало, крайниците подути и се образува целулит? Е, може би е време да се погрижите за здравето на вашата лимфа. Лимфната система е една от най-важните функции в тялото ни, която ни помага да се освободим и да изхвърлим всички токсини и отпадъци, които сме насъбрали.

Лимфен дренаж

"Въпреки че е нов метод, лимфният дренаж набира голяма популярност. Ако лимфата не се дренира редовно чрез движение и масаж, тя може да стане бавна, причинявайки всичко – от задържане на вода, целулит, лошо кръвообращение и акне до по-сериозни основни здравословни проблеми, като отслабена имунна система и възпалителни проблеми", обяснява Беата Дуртан.

Масаж

Тъй като лимфната течност не е като кръвта и не може да се движи и детоксикира сама, ние трябва да се погрижим затова тя бъде пречистена. Нещото, което можете да направите, са упражненията, пиенето на много вода и масажите.

"Добрата лимфна система е свързана с активност, тъй като лимфата се движи само когато вие се движите", обяснява Кейт Шапланд "Ако седите цял ден, лимфата спира да се движи и тъй като лимфната система премахва метаболитните отпадъци, това може да окаже влияние върху общото ви здраве, храносмилането, имунната система и дори целулита."

Вижте още: Всичко, което трябва да знаем за лимфната система

Подпухнало

Съвети за подобряване на състоянието на лимфата

  1. Вземете си шведски душ – редувайте топлите и студените струи, за да задвижите циркулацията на лимфата.
  2. Вдигнете краката си – речер преди лягане, вдигнете краката си на високо поне за 20 минути.
  3. Масажирайте лимфните възли – това е чудесен начин да поддържате лимфните си съдове здрави.
  4. Използвайте масла- маслата от хвойна, сибирска ела и евкалипт имат положително действие върху задържането на вода.
  5. Приемайте добавки – магнезият, калият и хромът са от ключово значение за капилярите ни.

Вижте още: Симптоми, че лимфната ви система не работи добре

Вижте как сами да си направите лимфен дренаж на лицето:

Грижете се за тялото си и се вслушайте в сигналите, които ви дава. Не забравяйте, че лимфата е от изключително значение за поддържането на баланса на тялото. Правете редовно упражнения, спазвайте добра хранителна диета и пийте много вода. Грижата за лимфата е ключът и към вашето цялостно здраве.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама