Как да излекуваме цистита у дома


Как да излекуваме цистита у дома
Снимка: iStock

Циститът е едно много неприятно възпаление, което най-често е причинено от инфекция на пикочния мехур. Всички знаем, че за него обикновено са виновни бактерии, но всъщност истината е, че причината може да е и някакъв вид химически дразнител. Медицината има множество медикаментозни решения на този проблем, но защо да приемаме хапчета, след като можем да се справим и без тях?

Цистит – симптоми

  • Болезнено уриниране
  • Твърде често уриниране
  • Перене при уриниране
  • Болка в долната част на корема
  • Мътна или дори кървава урина

Лечение на цистит у дома

Цистит

Бял равнец

Белият равнец е известен с антибактериалните и противовъзпалителните си свойства. С него можете да си приготвите отвара, като смесите 15 грама сух бял равнец със 100 милилитра преварена вода. Пийте от отварата по 50 милилитра четири пъти дневно.

Магданоз

Магданозът е мощен диуретик. Той е популярен с това, че облекчава спазми и възпаления. За лечение на цистит се смесва счукан корен от магданоз с половин литър вода и се оставя на котлона, докато кипне. След това чаят трябва да престои на тъмно за една нощ, а на сутринта се пие една чаша от него на гладно.

Ленено семе

Лененото семе е прекрасен източник на алфа-линоленова киселина, която в тялото се превръща в омега–3 мастни киселини. Те намаляват възпалителните процеси в организма. За да си приготвите чай от семето, смесете 5 супени лъжици от него с 1 литър преварена вода. Сместа се оставя на котлона за 30 минути, а след това се охлажда и прецежда. Ако искате лечението ви да е ефективно, приемайте по 100 милилитра от чая на всеки 30 минути в продължение на 3 дни.

Дафинов лист

Противовъзпалителният ефект на билката е познат от древни времена, освен с това тя е известна и с благотворното си влияние върху чревната флора и ставите. С нея можете да си правите промивки три пъти дневно, като за целта трябва да сварите 20 грама дафинов лист на слаб огън за около 30 минути.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама