Безплатно събитие ни информира за рака на гърдата


Безплатно събитие ни информира за рака на гърдата
Снимка: ПР

Кампанията "КОД: Превенция – Сега е време, за да имаш време" продължава с второто си събитие с вход свободен на 19 октомври от 12:00 ч. в Централни хали, София. Този месец изданието е посветено на превенцията и ранната диагностика на рака на гърдата – най-разпространените онкологично заболявания сред жените в България, а гостите ще получат възможност за безплатен преглед и ваучер за безплатни изследвания

Повече за събитието

По време на събитието присъстващите ще чуят ценна информация от водещи медицински специалисти относно превенцията на рака на гърдата и новостите в лечението му. Д-р Йоана Милушева, лекар-специализант в Клиниката по медицинска онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и преподавател към Медицински университет-София, ще говори и за друго разпространено заболяване сред жените – медикаментозната остеопороза. Д-р Мария Десислава Плачкова, хирург в най-голямото отделение по хирургия на гърдата в УСБАЛ по онкология „Проф. Иван Черноземски“ в София, ще разкаже за иновативния проект BreastHelp – първото в България мултимодално мобилно приложение за профилактика, скрининг и проследяване на пациенти с рак на гърдата. Мисията на BreastHelp е да предотврати късното диагностициране на рака на гърдата и да помогне на пациентите по пътя на тяхното излекуване.

Събитието ще бъде особено вълнуващо с участието на актрисата Бианка Илич (Боряна Цветкова), която ще разкаже от първо лице за победата си над рака на гърдата. След получаване на диагнозата през 2018 г. тя преминава 36 химиотерапии, 4 операции и 2190 дни хормонално лечение. Документалният ѝ филм „Истинските супергерои“ разкрива силата на човешкия дух и излиза на 19 октомври, Международният ден за борба с рака на гърдата, в платформата MAX.

На гостите на събитието ще бъде предоставен контакт за безплатен преглед при специалист акушер-гинеколог, онколог и ехографско изследване на млечни жлези в ДКЦ ХІІІ-София. Присъстващите ще получат и ваучери за безплатен тест: Пълна кръвна картина + диференциална кръвна картина + ретикулоцити (ПКК + 5 Диф. броене + Re). Това основно кръвно изследване дава възможност за ранна диагностика и профилактика, която може да предотврати развитието на сериозни здравословни проблеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама