6 неща, които вредят на здравето ви, без да подозирате


6 неща, които вредят на здравето ви, без да подозирате
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за вредни вещества в дома ни, често се сещаме за битова химия и пестициди. Въпреки това може да е изненада, че някои от ежедневните предмети, които използваме, като гъби за баня и чешмяна вода, могат да ни навредят. Ето някои от нещата, които правим и използваме в живота си, които са заплаха за нашето здраве.

1. Миене на зъбите след хранене

Според някои зъболекари миенето на зъбите веднага след като сте яли кисела храна може да увреди техния емайл. Те предлагат да изчакате поне 30 минути или да изпиете чаша вода, преди да ги изчеткате. Въпреки че резултатите от проучванията не са ясни, има и други специалисти, които твърдят, че ползите от миенето на зъбите след вкусна храна надвишават негативите. В крайна сметка всичко се свежда до това, което чувствате, че е най-добро за вас.

Вижте още: Хашимото: Симптоми, диагностика и лечение

2. Оризът може да ви разболее

Тази новина може да ви изненада, защото оризът изглежда безвреден, но трябва да сте умерени, когато го ядете. Оризът може да съдържа опасни бактерии, като B. cereus, които обикновено се намират в почвата. Тези бактерии не трябва да са проблем с прясно сварения ориз, тъй като те не растат при високи температури, но внимавайте, защото това се случва при по-ниски температури.

3. Чешмяната вода може да уврежда кожата ви

Има 2 основни неща за вашата чешмяна вода, които може да увредят кожата ви. Първо, трябва да проверите нивото на pH на водата си, обикновено лицето ви трябва да е около 4,7, а pH на водата ви не трябва да е над 5.

Второто нещо, което може да увреди кожата ви, са всички твърди минерали, които може да съдържа вашата чешмяна вода. Високите концентрации на минерали като калций, магнезий и желязо могат да причинят обриви и сухота.

4. Зрели картофи

Картофите са чудесен източник на калий и други основни хранителни вещества. Но когато трябва да ги ядете, след като сте ги оставили много дни на плота, трябва да сте много внимателни. Картофите съдържат естествени токсини, като соланин, които могат да се развият по-бързо, когато са изложени на светлина.

Увеличаването на тези токсини може да накара кората и вътрешността на картофите да станат зелени. Ако някога ядете зелен картоф, може да почувствате коремна болка, повръщане и треска, а в някои редки случаи това може да доведе до парализа.

Вижте още: Какво се случва с тялото ви, когато ядете картофи

5. Носенето на тесни дрехи

Според диетолог носенето на тесни дрехи може да влоши стомашно-чревното разстройство, което имате. Плътно прилепналите дрехи поставят допълнителен натиск върху стомаха и червата. Други състояния, които могат да се развият поради тесни дрехи, са гъбични инфекции и прихващане на нерв.

Лесно можете да проверите дали дрехите ви са тесни: дали оставят следи по тялото ви или чувствате дискомфорт. Ако от време на време обичате да носите вталени дрехи, не трябва да се притеснявате, това е продължителното използване, което може да доведе до здравословни проблеми.

6. Предварително нарязани плодове от супермаркета

Когато става въпрос за купуване на предварително нарязани плодове, трябва да бъдем внимателни, защото никога не можем да сме сигурни дали са били взети правилните санитарни мерки, когато магазинът ги е нарязал. Може да има риск от заразяване с E. coli, салмонела и други бактериални патогени, въпреки че това е рядко.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама